GadgetGear.nl
Huawei's Bruce Lee ontvangt het 5G CE-certificaat van TUV Rheinland

Huawei ontvangt eerste 5G certificaat ooit van TÜV Rheinland

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde Huawei de Huawei Mate X. Een Android smartphone met twee prominente features. Namelijk een buigbaar display en het eerste Huawei toestel met 5G.

Tijdens het Mobile World Congress warden verschillende 5G smartphones gepresenteerd, maar kennelijk heeft Huawei een streepje voor. Ze zijn de eersten die van TÜV Rheinland het 5G certificaat krijgen. Daarmee bezit Huawei de benodigde CE-certificering om het toestel in Europa in de schappen te mogen leggen.

5G is belangrijk voor Huawei. Toen we in 2017 met Huawei in China waren, demonstreerde Huawei ons al haar 5G technologie en liet het zien hoe ver het vooruit dacht. In de kelders van één van de kantoren was een heus experience center opgebouwd.

Toch heeft Huawei het nu lastiger om haar 5G netwerkapparatuur te verkopen dan ooit tevoren. De VS verdenkt Huawei van mogelijke spionage via haar toestellen en oefent druk op haar Europese bondgenoten uit om Huawei apparatuur niet in gebruik te nemen. Ook de smartphones van Huawei zijn in de VS niet of nauwelijks te vinden. Daar staat tegenover dat Huawei ook zonder de VS een top 3 speler is als het gaat om wereldwijde smartphoneverkopen. In Nederland zal 5G ook neit zo hard gaan. Hier wordt de sprint pas in 2020 ingezet. Onze geheime dienst maakt nu nog gebruik van het spectrum dat 5G nodig heeft.

Over iets meer dan een week komt de volgende grote presentatie van Huawei. In Parijs zal het merk haar Huawei P30 series presenteren. GadgetGear.nl is er bij.

Reageren