Google gaat met een eigen gamecontroller komen. Het patent op de controller is gelekt. De komst van de controller versterkt het gerucht dat Google aan een eigen console werkt voor game streaming.

De tekening van de controller vertelt ons ook dat de mogelijke console een Google Assistant integratie meekrijgt. Tussen de twee analoge sticks aan de onderkant, zit een microfoon knop. Al zou het ook kunnen dat deze is om gesprekken tijdens het gamen te muten.

De indeling van de controller lijkt sterk op die van de Sony PlayStation 4. De controller krijgt zelf de mogelijkheid om meldingen weer te geven zoals openstaande uitnodigingen om te spelen.

De console die Google zou ontwikkelen zou een console worden voor game streaming. De games draaien dan in de cloud van Google. Als gamer hoef je geen zware hardware meer te hebben, al zou lag voor de echte gamers nog een argument kunnen zijn om toch in eigen hardware te investeren. De games in de cloud zijn zeer waarschijnlijk op basis van een abonnement speelbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.