Pijnlijk nieus voor Britse bedrijven die afhankelijk zijn van een .eu domeinnaam. Wanneer er een harde Brexit komt, voldoen Britse bedrijven in veel gevallen niet meer aan de eisen die worden gesteld aan houders van deze domeinnamen.

Het .eu domeinnaam is een domein voor ingezetenen van de Europese Unie. Wanneer de Britten 30 maart buiten de EU komen te vallen, verliezen ze automatisch het recht op de .eu domeinnaam. Hierdoor zouden vele domeinnamen vrijgegeven kunnen worden.

De enige manier voor Britten om te voorkomen dat het domeinnaam in handen van anderen valt, is zorgen dat er een nieuwe houder wordt aangewezen. Een houden die wel in de EU gezeteld is. Overigens is die definitie een ruim begrip. Niet alleen EU lidstaten vallen onder de 27 landen die .eu mogen gebruiken, maar ook de Europees Economische Regio. Britten krijgen na de Brexit twee maanden de tijd om het eigendom van hun .eu domeinen goed te regelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.