GadgetGear.nl
CFexpress Kaarten

CFexpress 2.0 maakt de CompactFlash kaart sneller

Hoewel we het in steeds minder consumentenproducten terug zien, is de markt voor CompactFlash kaarten nog enorm. Let wel, dit formaat was zo innovatief dat Apple met deze interface zelfs een 4GB harddrive in de iPod Mini wist te plaatsen.

Met CFexpress 2.0 zijn drie typen kaarten te produceren. De type A, B en C. Deze wijken af in het formaat, maar ook in het aantal lanes. Zo kan type A nu een maximale snelheid van 1.000MB per seconde bereiken. Type B 2.000MB en type C zelfs 4.000MB per seconde. Type C verplaatst per seconde dus evenveel data als Apple destijds op haar innovatieve CompactFlash harddrive plaatste.

We zullen deze CompactFlash kaarten nog vooral tegenkomen in de professionele foto/videomarkt. Daarnaast worden de kaarten nog veel gebruikt in industriële toepassingen. De eerste nieuwe producten worden later dit jaar pas verwacht.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten