Hoewel we het in steeds minder consumentenproducten terug zien, is de markt voor CompactFlash kaarten nog enorm. Let wel, dit formaat was zo innovatief dat Apple met deze interface zelfs een 4GB harddrive in de iPod Mini wist te plaatsen.

Met CFexpress 2.0 zijn drie typen kaarten te produceren. De type A, B en C. Deze wijken af in het formaat, maar ook in het aantal lanes. Zo kan type A nu een maximale snelheid van 1.000MB per seconde bereiken. Type B 2.000MB en type C zelfs 4.000MB per seconde. Type C verplaatst per seconde dus evenveel data als Apple destijds op haar innovatieve CompactFlash harddrive plaatste.

We zullen deze CompactFlash kaarten nog vooral tegenkomen in de professionele foto/videomarkt. Daarnaast worden de kaarten nog veel gebruikt in industriële toepassingen. De eerste nieuwe producten worden later dit jaar pas verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.