GadgetGear.nl
Android App Iconen

Android app iconen worden standaard vierkant

Het nadeel van Android, is dat het qua iconen nogal een rommeltje kan zijn ten opzichte van Apple. Google steekt hier nu een stokje voor. Het is afgelopen met de ronde iconen op smartphones en tablets.

Vanaf 24 juni moeten alle ontwikkelaars van apps voor smartphones en tablets een vierkant icoon gebruiken met afgeronde hoeken. Eigenlijk wat we op iOS ook al jaren zien. Hierdoor moet Android er frisser uitzien. Ook Google Play moet er een stuk overzichtelijker uit gaan zien. Nu kunnen ontwikkelaars nog een vrije vorm gebruiken door te werken met transparantie.

Google gaat de nieuwe vorm ook echt afdwingen bij ontwikkelaars. App iconen met een andere vorm krijgen van Google standaard een witte achtergrond. Dat is niet mooi, maar moet ontwikkelaars stimuleren deze aanpassing door te voeren.

Of we dan ook keurig deze iconen op smartphones gaan zien, is nog maar de vraag. Verschillende fabrikanten gieten hun eigen skins over Android heen en veranderen daarmee ook vaak de vorm van de iconen. Denk bijvoorbeeld aan Razer die alles met cirkels doet. Ontwikkelaars zullen er dus toch ook nog rekening mee moeten houden dat de iconen er nog goed uitzien wanneer de fabrikant ze als cirkel gaat weergeven en daarmee de hoeken gaat wegsnijden. Mogelijk is dit ook de reden dat Google voor deze vierkante vorm kiest en niet voor cirkels. Er is geen uitspraak van Google dat fabrikanten zich aan de nieuwe weergave moeten houden.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten