Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de The Blacklist Seizoen 5 met 4.5 sterren.

The Good
  • Spannendste seizoen tot nu toe
  • Veel topacteurs met gastrollen
  • Goed geschreven afleveringen
The Bad
  • Eigenlijk is James Spader (Reddington) de enige die niet in zijn acteerkunsten groeit waardoor de rest veel geloofwaardiger is.

The Blacklist Seizoen 5 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het eerste seizoen van The Blacklist was iets te gelikt, maar gaf wel het gevoel dat er iets moois zou kunnen ontstaan. Het raadsel rondom Liz en crimineel Raymond Reddington liet veel vraagtekens achter.

In seizoen 3 wist de serie echt te overtuigen en seizoen vier gaf Reddington een tegenstander die haar weerga niet kende. Mr. Kaplan keerde zich tegen haar werkgever. Seizoen 4 sloot af met een missie voor Tom. Breng een koffer met raadselachtige inhoud naar Liz. Dé koffer met het grootste geheim van Reddington. Ondertussen werd bekend dat Liz inderdaad de dochter van Reddington zou zijn.

In seizoen vijf start Reddington aan de bodem. We zien hoe hij de FBI misbruikt om zijn criminele netwerk weer op te bouwen. Ook Liz helpt hem daarbij. De ondertitel voor dit vijfde seizoen is niet voor niets “family business”. Maar al snel blijkt dit het meest heftige seizoen voor de twee te worden.

Zo wordt er een aanslag gepleegd op het gezin van Liz en wordt het een race tussen Reddington en Liz wie als eerste zijn koffertje in handen krijgt. En het geheim… natuurlijk wordt dat onthuld aan het einde van het seizoen. In misschien wel de beste cliffhanger die de serie ooit heeft gekend.

Wat opvalt is de enorme afwisseling in dit seizoen, maar ook de drama en de emotie waarmee wordt geacteerd. Vooral Liz weet me zo nu en dan een brok in mijn keel te geven als blijkt dat ze weer eens naast de pot pist, maar haar vrolijke momenten zijn net zo overtuigend. Ook de stunts zijn wederom groots.

Extra’s

In dit vijfde seizoen werd ook de 100ste aflevering op genomen en we mogen deelnemen in het feestje. Daarnaast vinden we veel verwijderde scenes, commentaren en een mini docu over het imperium van vader en dochter… nouja… vader… ik zeg nog even niks…

Conclusie: The Blacklist Seizoen 5 Blu-Ray

Beter gespeeld dan ooit. Beter geschreven dan ooit. Meer climaxen dan ooit. Seizoen vijf van The Blacklist is het beste seizoen tot nu toe en sluit met de beste cliffhanger tot nu toe. Geweldig!

The Blacklist Seizoen 5 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.