MWC: Huawei introduceert Matebook 13 met fullview display

Apple introduceerde eerder dit jaar een nieuwe MacBook Air. Één met een fors dunnere rand. Huawei volgt met haar nieuwe Huawei Matebook 13 met Fullview Display.

Het nieuwe Matebook 13 display heeft een beeldverhouding van 3:2. Daarmee is dit een breder display dan je gewend bent bij smartphones. Met als voordeel dat het multitasken net wat meer ruimte krijgt.

Huawei Matebook 13

Het display van deze nieuwe Windows 10 laptop is een Fullview display. Daarmee zijn de randen een stuk dunner geworden. In totaal is 88% van het display deel van de laptop nu ook echt display. Huawei kiest ook voor een 2K resolutie, dus 2160×1440 pixels. En dat levert met 200 pixels per inch een mooi, scherp plaatje op. Het contrast zou bovendien op 1000:1 liggen, wat ook erg prettig is voor gebruik buitenshuis. Het display ondersteunt ook 100% van het RGB gamma.

De Huawei Matebook 13 is voorzien van een One Touch knop. Deze zet niet alleen de laptop aan, maar scant ook de vingerafdruk ter beveiliging. Huawei heeft ook voor een USB-C lader gekozen. Het gaat om een Fast Charge model. 15 minuten laden staat gelijk aan 2,5 uur werken. Bovendien zouden ook smartphones en andere gadgets snel kunnen laden met deze lader.

Beschikbaarheid

De Huawei Matebook 13 komt in twee varianten in de winkel te liggen. Het instapmodel komt met een Intel Core i5 processor van de 8ste generatie en 256GB opslagruimte. Dit model gaat €999 kosten. Daarnaast komt er een model met een Intel Core i7 van de 8ste generatie en 512GB opslagruimte. Dit model krijgt ook een touchscreen mee en gaat €1.299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events