MWC: Eindelijk introduceert HMD de Nokia PureView

Nokia 9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Tijdens een presentatie op het Mobile World Congress, heeft het Chinees-Finse HMD het PureView label opnieuw geïntroduceerd. De Nokia 9 PureView is het eerste toestel met 5 Zeiss lenzen achterop de Android smartphone.

Door gebruik te maken van deze indrukwekkende hoeveelheid lenzen, schiet de Nokia 9 elke foto in HDR. De vijf camera’s schieten het plaatje tegelijk en maken er uiteindelijk een 12 megapixel foto van. Het idee is dat de lenzen samen tot 10 keer meer licht vastleggen. De HDR foto wordt dan ook geschoten met maximaal 12,4 stops. Ook diepte wordt vastgelegd voor mooie onscherpe achtergronden. Fotografie liefhebbers kunnen uiteraard in RAW schieten om zo de foto verder te bewerken. Het toestel legt de foto’s dan vast in .dng formaat.

Deze smartphone wordt door HMD ook uitgerust met een 2pOLED display. Deze krijgt de naam PureDisplay mee. Het is ook mogelijk het toestel draadloos te laden via qI. Het toestel wordt beschermd met Gorilla Glass 5 voor en achter.

Wat opvalt is dat de Nokia 9 PureView nog op de Qualcomm Snapdragon 845 chipset draait. Dit is toch een beetje de held van afgelopen jaar. Met 6GB werkgeheugen loopt het toestel ook niet echt voorop tussen de vlaggenschepen. De Nokia 9 moet het dus echt van de PureView camera heben. De 128GB opslagruimte is wel lekker royaal.

Het toestel draait ondanks de speciale hardware, toch op Android One. Je bent dus verzekerd van maandelijkse beveiligingsupdates. Ook valt het toestel in Android Enterprise Recommended.

Nokia 9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram