GadgetGear.nl
Huawei P30 met Spigen cover

Huawei P30 presentatie op 26 maart

Op de dag van de presentatie van de Samsung Galaxy S10 series, laat Huawei alvast weten wanneer haar P30 gepresenteerd zal worden. Namelijk op 26 maart. In Parijs.

Huawei kent twee vlaggenschepen. De P series die altijd rond het begin van het tweede kwartaal wordt gepresenteerd en de Mate series die we altijd voor het laatste kwartaal zien. Dus dat Huawei de P30 series gaat presenteren is geen verrassing. Zelfs de naam is bevestigd door het bedrijf. Maar wat mogen we verwachten?

Met de introductie van een nieuwe Mate series, presenteert Huawei ook altijd een nieuwe HiSilicon chipset. Met de Mate20 Pro presenteerde Huawei haar op 7nm gebakken Kirin 980 chipset. Een chipset die zo fijn is ontwikkeld dat huidige chipsets van Qualcomm en Samsung deze 7nm nog niet hebben kunnen benaderen en daarmee niet de energie-efficiënte en snelheid behalen. Tenminste, op papier. De eerste samples van die chipset moeten we hier nog ontvangen.

De Huawei P30 series zal dus zeer waarschijnlijk op diezelfde Kirin 980 chipset draaien. Zeer waarschijnlijk zal Huawei Samsung volgen als het gaat om de hoeveelheid geheugen en opslagruimte in het toestel. Dus 8GB en 12GB RAM versies en mogelijk tot 1TB opslagruimte.

Het echte verschil zal in de Leica camera zitten. Iedere P series introduceert een nieuwe generatie Leica camera’s. We verwachten dit keer vier lenzen van Huawei, maar ook een lens met een totaal andere opbouw. Waarschijnlijk gaat Huawei camera’s achter prisma’s plaatsen. Zo kunnen de objectieven langer worden zonder dat het toestel dikker moet worden.

Waarschijnlijk zal Huawei ook gaan voor een vingerafdrukscanner onder het display. In de afbeelding van Spigen zie je deze cover maker geen rekening houden met een vingerafdrukscanner op een andere plek. Overigens lijkt het erop dat we een P30 op de afbeelding zien en niet de P30 Pro die we ook verwachten. Bij de Mate20 series zagen we een druppel inkeping in een goedkopere variant. Er is dan geen ruimte voor andere belangrijke sensoren.

Wat de Huawei P30 series echt gaat brengen, lees je op 26 maart.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten