Google levert veel producten die door velen fantastisch gevonden worden. Toen Google in 2011 haar eigen sociale netwerk opleverde om concurrenten Facebook en Twitter er onderuit te vegen, ging het mis. Al snel veranderde het sociale netwerk een enorme flop.

De lancering van het sociale netwerk wilde al niet vlotten. Dat ging alleen op uitnodiging en zelfs toen ging het nog een tikje te snel voor de servers om alles bij te houden. In 2013 kreeg Google+ zelfs nog een make-over, maar ook toen bleef het effect uit. Google introduceerde zelfs hashtags om het gebruik gemakkelijker te maken. Maar nu stopt het helemaal.

Per 2 april zal Google+ compleet offline gaan. In aanloop naar dat moment, gaan delen van het netwerk versneld dicht. Zo is het vanaf morgen al niet meer mogelijk om nieuwe profielen, pagina’s, communities en evenementen aan te maken op Google+.

Vanaf begin maart zal het mogelijk zijn om inhouden van het sociale netwerk te downloaden. Waarschijnlijk op een vergelijkbare manier als bij Hyves toen dat lang, lang geleden al ten gronde ging.

Ook websites die een knop hebben om met Google+ in te loggen moeten vaart maken deze te vervangen. Google zal ook daar de ondersteuning stop zetten. In plaats daarvan moet ingelogd worden met het algemene Google account (wat als het goed is, hetzelfde is).

Per morgen is het ook niet meer mogelijk om reacties te plaatsen met een Google+ review op non-Google websites. Die mogelijkheid verdwijnt 7 februari ook van Blogger.com.

Alleen als je G Suite hebt op basis van een Google+ account, zegt Google dit in staat te houden en zelfs functies toe te voegen. Mogelijk hoopt Google zo een alternatief voor Facebook’s Workplace te leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.