Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Den Haag de eerste 5G stad worden?

Den Haag heeft, na de hoogste brandstapel, opnieuw ambitieuze plannen voor iets dat de hele stad dekt. De stad heeft het plan om in 2020 de eerste Nederlandse 5G stad te zijn. Daarbij moet de hele stad van een dekkend 5G netwerk zijn voorzien.

Die uitspraak zal in Apeldoorn niet heel plezierig worden ontvangen. Begin dit jaar kondigde Apeldoorn aan in 2021 een volledig 5G netwerk operationeel te willen hebben.

De verantwoordelijkheid voor het project zou bij T-Mobile komen te liggen. Die telco moet het netwerk in de stad uitrollen. Het bedrijf zou dit jaar zelfs al pilots willen starten om 5G te testen.

Onderdeel van het plan is om ook het 5G Field Lab op te zetten. Daar kunnen bedrijven en scholen experimenteren met 5G technologie. T-Mobile richt zich met de uitrol dan ook vooral nog op logistieke en industriële toepassingen.

De uitrol van 5G is belangrijk. De hogere snelheden van 5G zijn daarin niet super relevant. De hogere bandbreedte wel. Met 5G kunnen meer iOT apparaten online komen en kan ook het aanbieden van internet thuis via 5G interessant worden. Nu wordt het buitengebied vaak al via 4G gedekt, maar daarbij is internet verre van ongelimiteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.