GadgetGear.nl
Cisco logo

Cisco: In 2022 is slechts 12% mobiel dataverkeer via 5G

Netwerkproducent Cisco heeft vandaag een aantal opvallende uitspraken gedaan over hoe we in de komende jaren data gaan gebruiken. De meest opvallende is dat in 2022 slechts 3% van de wereldwijde dataverbindingen via een 5G verbinding loopt. Die 3% is wel weer verantwoordelijk voor 12% van het mobiele dataverkeer.

Daarmee lijkt de adoptie van 5G niet keihard te gaan de komende jaren, al lijkt het er wel op dat 5G zwaar gebruikt zal worden. Het gemiddelde gebruik van een 5G gebruiker in 2022 zou rond de 22GB per maand liggen. Ter vergelijking, de gemiddelde 4G gebruiker zit op 8GB per maand. In totaal zal het dataverkeer in 2022 in een jaar tijd goed zijn voor 1 zettabyte (1 miljard TB).

Het aantal mobiele gebruikers stijgt minder hard. Eind 2017 waren dat er 5 miljard wereldwijd en dit zal nog groeien tot 5.5 miljard in 2022. Dit is dan 71% van de wereldbevolking.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten