Netwerkproducent Cisco heeft vandaag een aantal opvallende uitspraken gedaan over hoe we in de komende jaren data gaan gebruiken. De meest opvallende is dat in 2022 slechts 3% van de wereldwijde dataverbindingen via een 5G verbinding loopt. Die 3% is wel weer verantwoordelijk voor 12% van het mobiele dataverkeer.

Daarmee lijkt de adoptie van 5G niet keihard te gaan de komende jaren, al lijkt het er wel op dat 5G zwaar gebruikt zal worden. Het gemiddelde gebruik van een 5G gebruiker in 2022 zou rond de 22GB per maand liggen. Ter vergelijking, de gemiddelde 4G gebruiker zit op 8GB per maand. In totaal zal het dataverkeer in 2022 in een jaar tijd goed zijn voor 1 zettabyte (1 miljard TB).

Het aantal mobiele gebruikers stijgt minder hard. Eind 2017 waren dat er 5 miljard wereldwijd en dit zal nog groeien tot 5.5 miljard in 2022. Dit is dan 71% van de wereldbevolking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.