Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Server als verwarming in huis? Nerdalize is failliet

Het was een geweldig idee. De warmte die servers genereren gebruiken om huizen te verwarmen. Dit door servers als radiatoren aan de wand te hangen. Helaas is het Nederlandse Nerdalize, dat dit werkelijkheid wilde maken, failliet.

Het idee is briljant. In plaats van investeren in het koelen van enorme datacentra, servers in huizen plaatsen en die warmte te gebruiken in de woningen. Om de servers warmte te laten genereren, wordt de servercapaciteit verhuurd aan bedrijven en instanties die dit nodig hebben.

Om zoiets voor elkaar te krijgen, zijn er nogal wat hordes te overwinnen. Zo willen gezinnen in de zomer geen verwarming aan en hebben de huizen een snelle internetverbinding nodig.

RTL Z ontdekte dat 27 december, de stekker uit het bedrijf is getrokken. Het bedrijf wist voor haar faillissement nog een flinke investering van Eneco binnen ge halen en ook via Crowdfunding was veel geld opgehaald. Het bedrijf stond voor een lening van €2.000.000 die moest worden afgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.