Onlangs presenteerde Oppo een mobiele zoomlens die 10x optische zoom in een smartphone kan leveren. Die technologie is mogelijk afkomstig van hetzelfde bedrijf dat de 5x optische zoom voor Oppo mogelijk maakte… en nu komt die technologie in handen van Samsung.

De bedenkers achter de optische zoomtechnologie, komen namelijk uit Israel. Het gaat om het bedrijf Corephotonics. Samsung legde in totaal 155 miljoen dollar op tafel om het bedrijf over te nemen. Het bedrijf heeft momenteel een 25x optische zoomlens in ontwikkeling.

De overname kan voor Samsung weleens enorm belangrijk worden. Het bedrijf voelt de hete adem van Huawei al een paar jaar in haar nek. Sterker nog, bij GadgetGear zijn we zo onder de indruk van Huawei’s camera’s dat we vrijwel al ons beeldmateriaal met Huawei’s technologie vastleggen. Tijd dus voor Samsung om aan het werk te gaan.

Met de nieuwe technologie zou Samsung weleens het verschil kunnen gaan maken. Merken als Huawei, LG en Samsung werken nu met verschillende camera’s die ieder een andere lens met een vast brandpunt hebben. Een relatief dure oplossing wanneer je een echt optische zoomobjectief zou kunnen aanbieden. Zelfs het werken met een echte bokeh, wordt dan een koud kunstje. Qua cameratechnologie zou Samsung dus in één klap een enorme voorsprong kunnen opbouwen ten opzichte van de concurrenten.

De kans dat we deze tech dit jaar al in Samsung’s smartphones gaan zien, achten we niet zo heel groot. De S series is al praktisch in massaproductie en daarmee is het ontwerp van de nieuwe Note series ook al bijna klaar. Bovendien is het Oppo ook nog niet gelukt de technologie daadwerkelijk in een toestel te plaatsen, al heeft dat Chinese merk wel prototypen klaar liggen. Het is ook maar de vraag of Samsung van de contractuele afspraken met Oppo af kan na deze overname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.