Review: ThiEYE Dr.X mini Drone WiFi FPV RC

Ze zijn al bijna niet meer uit ons luchtruim weg te denken: de drones! Deze op afstandbestuurbare quadcopters zijn er in alle soorten en maten. Soms onhandig groot, andere (zoals deze) mega klein. Say hello to the ThiEYE Dr.X , een mega kleine, mega coole drone voor een mooi prijsje!

De ThiEYE Dr.X WiFi FPV RC Drone is een super coole drone die precies de beginner drone is die je nodig hebt. Met de gave rode looks, die recht uit een race game lijken te komen maakt deze drone iedereen weer eventjes kind. Want laten we eerlijk zijn, het is toch gewoon tof speelgoed voor volwassenen? Dr. X is nog een stukje toffer dan de ‘normale’ drones. Deze kleine luchtpiraat is te besturen via je telefoon waarbij je direct verbinding hebt met de video camera op je telefoon. Je beeldmateriaal wordt direct opgeslagen op je telefoon én je ziet dus op je mobieltje, waar je vliegt! Zie hier de unboxing video en footage van een vlucht.

De ThiEYE Dr.X WiFi FPV RC Drone is gemaakt van lichtgewicht Acrylonitriel butadieenstyreen (ABS) / PS-materialen, een veelgebruikt thermoplastisch polymeer waardoor dit apparaat een zeer sterke weerstandseffect heeft. Geen goedkoop plastic, geen piepschuim, deze kleine jongen is voor zijn afmetingen en gewicht (  11.00 x 11.00 x 4.30 cm en weegt slechts 85 gram ) sterk en kan tegen een stootje.

Productnaam ThiEYE Dr.X WiFi FPV RC Drone
Bedieningsplatform iOS 8.0 / Android 4.0.3 of hoger
Type quadcopter
Sensor Sony CMOS 1 / 3.2
opslagruimte Ondersteuning tot 32 GB Micro SD-kaart, klasse 10 vereist, wordt apart verkocht
video resoluties 1080P 30fps Full HD
fotoresoluties 8 miljoen pixels
Afstandsbediening 2,4 GHz draadloze afstandsbediening , WiFi-afstandsbediening
Max vliegafstand 50m
Max. Vlieghoogte 20m
Vluchttijd 6-8mins
Ingebouwde Gyro 6 Axis Gyro
Accu 3.7V 650mAh LiPo
oplaadtijd ongeveer 2 uur
gewicht van het product Geschatte 85 g (propellers en batterij inbegrepen)
Product grootte   (L x B x H) 11,00 x 11,00 x 4,30 cm / 4,33 x 4,33 x 1,69 inch
Vluchtprestaties Auto starten / landen, gooien en weggaan , 360 ° draaien, selfie xcapture , noodlanding

Vliegen

De Drone heeft een ongelooflijke vluchtstabiliteit. Met een simpele druk op de ‘opstijg’knop en een swipe om akkoord te geven, stijgt hij kaarsrecht op. De optische stroming en barometrische sensor met een 6-assige gyro-stabilisatie zorgt (mits het niet te hard waait) voor een ​​perfecte stabiele vlucht. De optische stroom zorgt ervoor dat de drone in een gelijkmatig tempo vliegt en een vloeiende controle heeft, terwijl het positioneringssysteem zorgt voor een goede stabiliteit.

Video & foto

De Dr. X is uitgerust met een 1080P full HD en gestabiliseerde video. Deze verzendt ThiEYE realtime via de app zodat je op je telefoon kunt kijken waar je vliegt. Ik was echt onder de indruk van de duidelijke video’s en afbeeldingen voor een prachtige FPV-vlucht en dat voor een drone onder de € 100,- Je kunt ook foto’s maken en video’s opnemen met een mogelijkheid om een SD kaartje in te voeren.

Dr. X beschikt over meerdere vlucht modi. De verschillende modi omvatten de headless-modus die ervoor zorgt dat de quadcopter altijd vanuit jouw perspectief de bedieningselementen volgt, ongeacht de manier waarop de drone wordt geconfronteerd. Het beschikt ook over de modus ‘hoogte houden’ die ervoor zorgt dat Dr. X een consistente hoogte behoudt terwijl de besturing normaal worden geregeld. Wat ik vooral tof vind is de éénknops start / landing, die er voor zorgt dat je een eenvoudige en gemakkelijke eerste ervaring hebt. De drone wordt ook geleverd met één belangrijke automatische terugkeerfunctie die het voor het vliegtuig mogelijk maakt om de weg naar huis gemakkelijk te vinden. Ik heb alleen ervaren dat dit niet werkt als je batterij bijna leeg is. Je krijgt een melding, maar hij vliegt niet automatisch terug.

Ten slotte wordt de drone geleverd met een 1080P WIFI-camera met APP-besturing voor de telefoon, wat je een grappige vliegervaring zal geven. Je kunt ook foto’s maken en video’s opnemen voor een geweldig geheugen. Het 3D-flips met verbazingwekkende behendigheid zorgt voor een stuntantenne. Onder de motorkap zit een 3.7V 650mAh LiPo-batterij met een vliegtijd van ongeveer 6-8 minuten en laadtijd van ongeveer 2 uur

Conclusie

ThiEYE Dr. X is geweldig. Hij vliegt super gemakkelijk, is direct live te zien op je scherm van je telefoon en met de take of en landen knop is hij zeer goed te besturen voor beginners. Gaaf is dat je footage direct op je telefoon staat, zonder dat je eerst het SD kaartje moet invoeren in je PC. Een groot nadeel is dat de drone maar 8 minuten vliegt op een volle accu. Ik heb zelf gekeken om een nieuwe accu te bestellen, want ik wil er eigenlijk zelf nog twee hebben om gewoon een half uurtje te kunnen vliegen. Via de Facebook van de fabrikant is het contact erg lastig dus ik heb nu bij Gearbest de vraag neergelegd.

Beschikbaarheid

De ThiEYE Dr.X WiFi FPV RC Drone is momenteel beschikbaar op Gearbest voor € 71,03

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Gaaf design
  • Stevig
  • Mooi formaatje (handzaam)
  • Eenvoudige besturing
  • Camera is zeer scherp
  • Live verbinding van footage
  • Direct op je mobiel af te spelen

THE BAD

  • 8 minuten vliegen op een volle accu
  • Accu's lastig extra te bestellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest