Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Slender Man met 4 sterren.

The Good
  • Heel spannend
  • Slender Man eindelijk in een film
  • Prima verhaal
  • Leuke effecten
The Bad
  • Het had nog net 'iets' spannender gemogen

Slender Man kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Afgelopen zomer kwam hij ineens in de bios. Slender Man. Een karakter dat in 2009 werd bedacht op een internet forum. In 2012 kreeg het karakter een eigen game en ook de Enderman in Minecraft is gebaseerd op de Slender Man.

De Slender Man is een paranormaal wezen dat het vooral op kinderen en jongeren lijkt te hebben gemikt. Een wezen met een hoofd, maar zonder gezicht. Zonder haar. Gewoon een ronde klomp vlees. Lang, met lange armen en de mogelijkheid om te veranderen van vorm. Het is dit mythische wezen dat een groep tieners in een klein stadje in Massachusetts in de ban houdt.

De groep meiden kijkt op een avond een filmpje op internet dat het wezen zou oproepen. Maar dat blijkt niet geheel toevallig. Één van hen bleek al geobsedeerd door de Slender Man. Na het filmpje te hebben beken, leek er weinig aan de hand… maar schijn bedriegt.

Zeker wanneer net zij verdwijnt. Op dat moment gaat de rest van de groep op hun eigen manier om met het verlies. En vooral de zoektocht om haat terug te krijgen. Daarbij lijkt een chat gebruiker alle antwoorden voor ze te hebben. Maar wie is die AlleyCat79? Staat hij of zij wel aan de kant van de meisjes?

Hoewel de film grafisch niet heel veel uitdagingen gehad zal hebben voor het SFX team van Sony Pictures, zitten er zeker een paar bijzondere trucages in die veel spanning aan de film toevoegen. Ik ga ze niet verklappen, maar let op wanneer de meiden een videogesprek krijgen van een onbekende.

Extra’s

De film zelf duurt 93 minuten en staat keurig in Full HD op de disc. Slender Man kent veel donkere scenes en daarbij heeft Sony niet al teveel compressie toegepast. Dus dat is zeker positief. Toch zou ik hier echt wel een meerwaarde hebben gezien in een 4K/HDR uitvoering. Meer details zouden zeker hebben bijgedragen aan de spanning. Qua extra’s kijken we wel achter de schermen. Maar op de geschiedenis van dit op internet geboren wezen wordt nauwelijks in gegaan. Jammer.

Conclusie: Slender Man

Met 93 minuten speeltijd is Slender Man een film die simpelweg niet te lang duurt. Zeker in dit genre kan het dan een klus zijn om het verhaal spannend te houden en dat lijkt toch echt wel te zijn gelukt. Er zijn nauwelijks echte scares, maar de spanning wordt wel heel goed opgebouwd. Zeker als je de waanzinnig spannende Slender Man games hebt gespeeld, is dit een film die je gezien moet hebben. Als algemene thriller/horror zou het nog iets spannender gemogen hebben.

Slender Man kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.