Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: GHD Platinum + slimme stijltang

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • snel opwarmen
  • gelijkmatige en stabiele warmte
  • robuust
  • mooie afwerking
  • prima details

THE BAD

  • prijs

Alles is tegenwoordig slim of connected. Waarom dan ook niet een stijltang? GHD is hét merk van de stijltangen. YouTube staat vol met influencer filmpjes. Is de Platinum+ dan echt zo goed? 

Mode, fashion en styling zijn hot op YouTube. Daar worden immers de nieuwe merken gemaakt. Voorwaarde is wel dat je een goed product hebt.Ik had nooit gedacht ook nog een review over een stijltang te schrijven. Maar als vaders van drie dochters stond het testteam te trappelen om een GHD stijltang te testen. GHD is zo’n beetje de Rolls Royce als t om stijltangen gaat. Degelijk en gemaakt om lang mee te gaan. De makers zijn trots op de vele testuren; 700+ units getest met meer dan 760.000 testuren; 575.000 valtesten en 180 miljoen  scharnier testen. Oh ja, niet onbelangrijk het opwarmen. Dat is 2 miljoen keer getest. Daarom komt de Platinum+ standaard met 3 jaar garantie.

 

Design

De vormgeving is strak en de afwerking fluweel zacht. Aan alles merk je dat is nagedacht. Zo kan je de Platinum+ gemakkelijk zo op tafel leggen. Enkel de binnenkant wordt warm. Dat opwarmen gebeurd razendsnel. Binnen 15 seconden is het hart van de stijltang 120 graden celcius. Officieel geeft GHD 20 seconden opwarmtijd aan, maar in onze tests was het altijd sneller. De geluidjes maken duidelijk wanneer het opwarmen start en wanneer de stijltang klaar is. sensoren controleren de warmte 250 keer per seconde om een optimale en veilige temperatuur van 185°C te behouden. De ingebouwde technologie herkent de dikte van het haar, grootte van de haarsectie en de snelheid waarmee de gebruiker stijlt en stemt het vermogen daar op af. Het snoer wordt netjes altijd naar beneden gehouden,. Het zijn deze details die duidelijk maken dat het om een echt doordacht product gaat. Het licht in de stijltang is handig maar dient vooral om duidelijk aan te geven dat de tang in gebruik is.

Exclusief

Nieuwe GHD platinum+ kost 265 Euro en is enkel verkrijgbaar in premium salons. Ons testpanel met drie tieners hadden het wel moeilijk na de test om weer terug te keren naar de doorsnee stijltang. Het haar wat gestijld is met de GHD Platinum+ blijft gestijld totdat het haar weer nat wordt. Dat is met de doorsnee tang wel anders. Bovendien garandeert de gelijkmatige hitteverdeling dat tot aan de haarpunten het haar stijlt. Met goedkopere stijltangen heeft de onderkant van het haar snel de neiging om te gaan krullen na een paar uur. Niets van die ellende met de Platinum+. Ondanks al deze pluspunten zijn de testers het er over eens: vooral waanzinnige snelle opwarmtijd is het pluspunt van deze tang.

Conclusie

GHD Platinum + is zo’n beetje het ultieme product voor wie het haar stijlt. De kwaliteit van het product is aan alle details te merken. De snelle opwarmtijd en stabiele en gelijkmatige resultaten maken dit een professioneel product. Gelukkig is deze technologie nu voor consumenten beschikbaar, mits je het prijskaartje geen probleem vind.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.