Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Anker SoundCore Mini 2 Bluetooth Speaker met 4 sterren.

The Good
  • IPX7 waterdichting
  • Meerdere Mini's te koppelen
  • 15 uur afspelen
  • Prima geluid
  • Mooi prijsje
The Bad
  • Geen FM-radio of Micro SD-ondersteuning zoals de vorige Mini.


Je wordt er zo wat mee doodgegooid, de mini speakers. Maar als we straks weer tegen de vakantietijd zoeken naar de perfecte strand speaker, dan zijn ze niet aan te slepen. Dat de mini’s megapopulair zijn, daar speelt Anker weer handig op in met de pocket- size Soundcore Mini 2-luidspreker. De waterproof opvolger van de versie 1.

Soundcore, wel eens van gehoord? Deze ontwikkelaar maakt deel uit van Anker Innovations. Het bedrijf timmert al jaren aan de weg met goede producten, waar we de komende tijd bij GadgetGear eens dieper induiken.Anker kwam een paar jaar geleden al met de Mini 1. Prima dingetje, niet waterproof, maar hij had wel een FM functie en kon een SD-kaartje lezen. Handig, maar het werd eigenlijk niet gebruikt. Klopt ook wel, wie gebruikt er op een Bluetooth speaker een SD kaart functie of de radio? Ik niet, gewoon streamen.

Geluidskwaliteit

De Anker SoundCore Mini 2 blijft dezelfde geluidskwaliteit houden van de originele Mini 1-luidspreker. De Mini 2 is een beetje luider met haar 6-watt driver, een stijging van één watt uit de 5 watt-driver van de Mini 1. Net als de Mini neigt de luidspreker naar overdrive, vooral Waneer het de hoogte ingaat. Hoe merk je dat? Hij kan beginnen te klinken als iets krassend bij de hogere volumes, maar dan hebben we het wel over standje maximum. Bij normale volumeniveaus (zeg tot ongeveer 75%), heeft de luidspreker een geweldig algemeen geluid en een fatsoenlijke bass voor het formaat.

Waterproof

De Mini 2 heeft één belangrijke upgrade. Een IPX7 waterdichte beoordeling. We hebben het hier dus niet over spatwaterdicht, zoals je wel vaker ziet. Maar echt bubbel de bubbel diep in de zee waterdicht. Dit betekent maximaal één meter onder water, gedurende 30 minuten zonder dat het je de speaker verpest. In het dagelijks gebruik zal je deze speaker dus echt meenemen naar het zwmbad, strand of luister je gewoon in je achtertuin (tijdens een plensbui) naar je favoriete muziek.

Bluetooth

Even Pairen voor gebruik, dat zal niet nieuw zijn. Wat wel leuk is, is dat je meerder Mini’s met elkaar kunt verbinden voor de ultieme waterdichte stereo set. Je houdt de Bluetooth-knop ingedrukt op de eerste luidspreker voor 3 seconden, dan tak je af naar de volgende luidspreker. Bluetooth-prestaties werken echt goed en ik heb geen problemen ondervonden. Ik heb getest op afstand, zowel dichtbij. Dus de speaker naast mijn telefoon en de speaker in een andere ruimte met muren ertussen. Zolang je niet verder dan 10-15 meter wegloopt van de bron.

Batterij

De SoundCore Mini 2 kan tot 15 uur batterijduur, dat is onveranderd van de Mini 1. Het apparaat kan worden opgeladen met een standaard Micro SB- kabel . De oplaadpoort bevindt zich onder de waterdichte afdichting aan de achterkant. De luidsprekers duurt ongeveer 3 uur naar op te laden .

Conclusie

De SoundCore Mini 2 van Anker is een prima Bluetooth speaker. De meerwaarde zit hem vooral in de batterijduur, de waterproof functie en de mogelijkheid om te koppelen met een tweede Mini 2 voor stereogeluid. De Mini 2 verliest de Micro SD en FM-radio ondersteuning, maar wint wat extra sterkte in geluid.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.