GadgetGear.nl

Peking gaat camerasloten in appartementen plaatsen

Met nieuwe camerasloten gaat de overheid in Peking op grotere schaal haar huurders in de gaten houden. Voor huurder en de overheid bieden de camerasloten voordelen.

De Chinese overheid is al langer bezig om het gedrag van haar inwoners met behulp van camera’s te monitoren. Met de nieuwe camerasloten kan dit al vanaf de voordeur. Als experiment gaat Pekin in 12.000 deze nieuwe camerasloten plaatsen.

Met deze plaatsing hoopt de overheid illegaal verhuur van appartementen tegen te gaan. De sloten gaan alleen open voor de bewoners en familie. Maar niet voor bijvoorbeeld een AirBNB huurder. De reden is dat Peking met een enorm woningtekort zit.

Daarnaast kunnen de sloten een indicatie geven van de gezondheid van ouderen. Ze kunnen namelijk alarm slaan als een oudere bewoner langere tijd niet de deur uit is geweest.

De proef volgt op een eerdere, kleinschalige proef. Daarbij werden 47 huizen met deze camerasloten uitgerust.

Via WCMP.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten