GadgetGear.nl

KPN mogelijk in Canadese handen?

Enkele jaren geleden wist KPN een Mexicaans overnamebod af te slaan. Daardoor bleef de reus in Nederlandse infrastructuur ook echt een Nederlands bedrijf. Maar nu kloppen de Canadezen aan.

De Canadese investeerder Brookfield zou interesse hebben om KPN en daarmee het gros van de Nederlandse data infrastructuur, over te nemen. Dit zou Brookfield willen doen in samenhang met enkele pensioenfondsen. Die zouden dan gezamenlijk een bod plaatsen op de aandelen KPN.

Als gevolg van deze geruchten, is de waarde van het aandeel KPN omhoog gegaan. Binnen de KPN organisatie is een speciale stichting aanwezig. Die is opgezet om vijandige overnames af te kunnen slaan met behulp van speciale aandelen die stemrecht geven binnen KPN.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten