Enkele jaren geleden wist KPN een Mexicaans overnamebod af te slaan. Daardoor bleef de reus in Nederlandse infrastructuur ook echt een Nederlands bedrijf. Maar nu kloppen de Canadezen aan.

De Canadese investeerder Brookfield zou interesse hebben om KPN en daarmee het gros van de Nederlandse data infrastructuur, over te nemen. Dit zou Brookfield willen doen in samenhang met enkele pensioenfondsen. Die zouden dan gezamenlijk een bod plaatsen op de aandelen KPN.

Als gevolg van deze geruchten, is de waarde van het aandeel KPN omhoog gegaan. Binnen de KPN organisatie is een speciale stichting aanwezig. Die is opgezet om vijandige overnames af te kunnen slaan met behulp van speciale aandelen die stemrecht geven binnen KPN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.