Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor knalt met 48 megapixels en in-screen camera in de View20

Honor, het jonge dochtermerk van Huawei, presenteerde zojuist haar nieuwe vlaggenschip, de Honor View20. Het toestel komt niet alleen met een in-screen camera, maar ook een 48 megapixel camera achterop en de sterke HiSilicon Kirin 980 AI chipset.

In-screen Camera

De in-screen camera zou de grote verrassing worden van Samsung komende maand. Toch lekte het ontwerp van de in-screen camera in de Galaxy S10 al eind afgelopen jaar. En nu lijkt Honor de Koreanen voor te zijn. De in-screen camera zit nu al in de View20.

Het display meet 6,4 inch en heeft met 2.310×1.080 pixels een FHD+ resolutie. Dit levert een scherpte van 398 pixels per inch op.

Indrukwekkende camera

Met een 48 megapixel camera lijkt Honor ook haar kans te grijpen om het gras voor Nokia’s voeten weg te maaien. Die komt later dit jaar met het PureView op de markt, al zitten daar waarschijnlijk meer lenzen in. De Honor moet het met twee lenzen achterop doen.

De camera’s doen ook dienst als 3D camera waardoor niet alleen nieuwe beeldbewerkingen mogelijk zijn. Ook voor gamers moet de nieuwe camera veel te bieden hebben. Met F/1.8 en een ½ inch CMOS beeldsensor is de camera achterop in ieder geval zeer lichtgevoelig. Bovendien zit er AI in met ondersteuning voor meer dan 60 presets op basis van wat de camera ziet. Ook kan de camera super slow motion filmen met 960 frames per seconde.

De selfiecamera is met 25 megapixels ook indrukwekkend. Wel moet hij het met een lichtgevoeligheid van F1.2 doen. Niet raar, want Honor probeert natuurlijk het gaatje in het display zo klein mogelijk te houden.

Voor gamers

Niet alleen de camera is voor gamers gebouwd. De Honor View20 is uitgerust met een vloeistof koelsysteem. Honor voorziet de GPU van GPU Turbo 2.0 en plaatst drie antennes. Die antennes moeten voorkomen dat je signaal verliest krijgt door de positie van de handen.

Lange accuduur

En dan is er nog de accuduur. Honor legt er een 4.000mAh accu in. Dus qua uithoudingsvermogen gokken we op meer dan anderhalve dag in de praktijk. Misschien twee.

Besparingen

Honor probeert ook met dit vlaggenschip de prijs te drukken. Natuurlijk door zoveel mogelijk zelf de distributie te doen en via internet te verkopen. Zo worden al veel dure schakels verwijderd uit de keten. Daarnaast scheelt het om voor een FullHD display te kiezen in plaats van 4K. Door deze stappen te zetten, weet Honor de prijs op €549 te zetten. Indrukwekkend. Honor presenteerde ook de Honor Watch. Wanneer je tussen nu en 28 januari de Honor Watch reserveert, krijg je deze gratis. De smartwatch kost normaal €179 (zie bol.com link onderaan dit artikel)

Honor View20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.