Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor brengt de Honor 10 Lite naar Nederland

Afgelopen jaar waren we enorm onder de indruk van de Honor 10. Een Android smartphone die zich met recht een vlaggenschip mocht noemen. Nu krijgt dit vlaggenschip een Lite variant.

Met een prijskaartje van €229 is de Honor 10 Lite een stuk goedkoper. Wat meteen opvalt is dat de vingerafdrukscanner onder het display weg is. Deze is naar achteren verplaatst. Een veel fijnere plaats waardoor de kin aan de onderkant van het display veel smaller is geworden. Doordat de Honor 10 Lite geen infrarood projector meer heeft voor gezichtsherkenning, zit de camera bovenaan het display in een druppelvormige inkeping, wat er heel strak uitziet. Het display is door deze veranderingen met 6,21 inch groter dan de 5,84 inch in de Honor 10.

De Honor 10 Lite wordt standaard uitgeleverd met Android 9 en EMUI 9.0. De besparing zit hem echter vooral in de chipset. De HiSilicon Kirin 710 is een stuk langzamer dan de Kirin 930 in het vlaggenschip. Wel lijkt de chipset snel genoeg voor de AI Camera functies. Ook de camera is uitgekleed. De Honor 10 blijft dus duidelijk de betere van de twee, maar de prijsstelling van de Honor 10 Lite lijkt toch wel weer erg scherp voor wat je krijgt. Ook is er opnieuw voor micro-USB gekozen in plaats van USB-C. Ook dat is voor het prijskaartje een enorme besparing, al lijkt dit zo klein.

Honor 10 Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.