Gerucht: Nintendo werkt aan kleine Switch

Hoewel velen hopen dat Nintendo met een mini versie van de N64 gaat komen, zou Big N aan een heel andere mini werken. Als de geruchten kloppen, komt er een kleinere Nintendo Switch.

De kleinere Nintendo Switch zou niet langer gemaakt worden voor TV gaming. Nu kan de Switch op haar eigen display 720p games laten zien terwijl het op een TV naar 1080p schakelt. Deels door de extra power die afkomstig is van de Nintendo Switch USB-C dock. De huidige switch draait op dezelfde Nvidia Tegra chipset die ook in Nvidia's eigen Chield tablets zit.

De nieuwe console zou een pure handheld uitvoering worden. Waarschijnlijk heeft Nintendo daarbij besloten enkel met een 720p display te gaan werken. Door niet aan te bieden dat je ook op TV kunt gamen, hoeft de hardware ook niet in staat te zijn om games op 1080p te laten zien. Daarnaast zouden nog enkele functies ontbreken om de kosten omlaag te brengen.

Nintendo zou de nieuwe console voor eind maart 2020 op de markt willen brengen. Hoewel de geruchten in de markt erg sterk zijn, heeft N nog niets laten weten over een mogelijke Nintendo Switch Mini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram