GadgetGear.nl

Fortnite was niet de meestbesproken game van 2018 op Twitter

Voor gamers leek 2018 toch vooral in het teken van het inmens populaire Fortnite te staan. Van een lancering op mobile en Nintendo switch tot gestolen danspasjes. Op Twitter moest Fortnite het toch met een tweede plaats doen.

Het is de Japanse game Fate/Grand Order die het populairst bleek te zijn. Concurrent PlayerUnknown’s Battlegrounds moest het met een vijfde plaats doen en Overwatch zakte weg tot een negende plaats. Opvallend was dat Nintendo het enorm goed doet. Op de vierde plaats stond Splatoon en op acht stond ook nog Super Smash Bros.

 1. Fate/Grand Order (@fgoproject)
 2. Fortnite (@FortniteGame)
 3. Monster Strike (@MStrikeOfficial)
 4. Splatoon (@SplatoonJP)
 5. PlayerUnknown’s Battlegrounds (@PUBG)
 6. Granblue Fantasy (@granbluefantasy)
 7. Ensemble Stars (@ensemble_stars)
 8. Super Smash Brothers (@NintendoAmerica)
 9. Overwatch (@PlayOverwatch)
 10. Final Fantasy (@FinalFantasy)

Dat de Japanse game zo hoog stond is niet heel vreemd. Japan is het land waar het meest wordt getweet over gaming, op de voet gevolgd door de VS en het VK. Nederland komt niet voor in de top 10 landen.

 1. Japan
 2. Verenigde Staten
 3. Verenigd Koninkrijk
 4. Frankrijk
 5. Zuid-Korea
 6. Spanje
 7. Brazilië
 8. Canada
 9. Mexico
 10. Duitsland

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten