Voor gamers leek 2018 toch vooral in het teken van het inmens populaire Fortnite te staan. Van een lancering op mobile en Nintendo switch tot gestolen danspasjes. Op Twitter moest Fortnite het toch met een tweede plaats doen.

Het is de Japanse game Fate/Grand Order die het populairst bleek te zijn. Concurrent PlayerUnknown’s Battlegrounds moest het met een vijfde plaats doen en Overwatch zakte weg tot een negende plaats. Opvallend was dat Nintendo het enorm goed doet. Op de vierde plaats stond Splatoon en op acht stond ook nog Super Smash Bros.

 1. Fate/Grand Order (@fgoproject)
 2. Fortnite (@FortniteGame)
 3. Monster Strike (@MStrikeOfficial)
 4. Splatoon (@SplatoonJP)
 5. PlayerUnknown’s Battlegrounds (@PUBG)
 6. Granblue Fantasy (@granbluefantasy)
 7. Ensemble Stars (@ensemble_stars)
 8. Super Smash Brothers (@NintendoAmerica)
 9. Overwatch (@PlayOverwatch)
 10. Final Fantasy (@FinalFantasy)

Dat de Japanse game zo hoog stond is niet heel vreemd. Japan is het land waar het meest wordt getweet over gaming, op de voet gevolgd door de VS en het VK. Nederland komt niet voor in de top 10 landen.

 1. Japan
 2. Verenigde Staten
 3. Verenigd Koninkrijk
 4. Frankrijk
 5. Zuid-Korea
 6. Spanje
 7. Brazilië
 8. Canada
 9. Mexico
 10. Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.