Er zijn 100.000.000 Alexa’s op de wereld

Het succes van Amazon’s virtuele assistent Alexa lijkt groot. Sinds de start in 2014 blijkt Alexa aanwezig op honderd miljoen apparaten.

Alexa is de virtuele assistent van Amazon en de grote tegenhanger voor Google Assistant en Apple’s Siri. Met een virtuele assistent kun je onder anderen spraakcommando’s geven. Hoewel Google Assistant sinds vorig jaar Nederlands spreekt, spreekt Alexa onze taal nog niet. Wel kunnen we sinds eind 2017 de Engelse versie in Nederland gebruiken.

De 100.000.000 verkochte Alexa apparaten omvatten waarschijnlijk niet alleen de eigen Echo speakers van Amazon. Alexa zit ook in diverse ‘Fire’ Android apparaten van Amazon, maar ook in speakers van merken als Sonos en zelfs Hama. In onze tests hebben we ook al ondervonden hoe enorm de kwaliteitsverschillen zijn qua microfoons.

Via The Verge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram