Er zijn 100.000.000 Alexa’s op de wereld

Het succes van Amazon’s virtuele assistent Alexa lijkt groot. Sinds de start in 2014 blijkt Alexa aanwezig op honderd miljoen apparaten.

Alexa is de virtuele assistent van Amazon en de grote tegenhanger voor Google Assistant en Apple’s Siri. Met een virtuele assistent kun je onder anderen spraakcommando’s geven. Hoewel Google Assistant sinds vorig jaar Nederlands spreekt, spreekt Alexa onze taal nog niet. Wel kunnen we sinds eind 2017 de Engelse versie in Nederland gebruiken.

De 100.000.000 verkochte Alexa apparaten omvatten waarschijnlijk niet alleen de eigen Echo speakers van Amazon. Alexa zit ook in diverse ‘Fire’ Android apparaten van Amazon, maar ook in speakers van merken als Sonos en zelfs Hama. In onze tests hebben we ook al ondervonden hoe enorm de kwaliteitsverschillen zijn qua microfoons.

Via The Verge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.