GadgetGear.nl

Een smartphone zonder aansluitingen, dat is de Vivo Apex 2019

De Vivo Apex 2019 werd gisteren gepresenteerd als concept toestel om Vivo’s 5G technologie te demonstreren. Maar stiekem doet Vivo iets dat Apple’s ontwerpers al lang als wens hebben. Alle openingen zijn verwijderd.

De Vivo Apex 2019 kan dus alleen nog draadloos worden opgeladen of met een magnetische stekker. Achterop zitten wel 8 koperen contactpuntjes. De openingen voor de dual-camera achterop zijn minimaal. De vingerafdrukscanner zit onder het glas zodat ook daar geen opening meer voor nodig is. Er is zelfs geen mogelijkheid om een SIM kaart te plaatsen. Dit laatste klinkt misschien raar, maar met de eSIM lijkt dit toch de toekomst te worden.

De achterkant en zijkanten zijn overigens volledig van één stuk glas. Om dit te kunnen maken, is veel arbeid nodig. Het glas moet regelmatig verhit en gebogen worden, maar ook bijgeslepen. Het glas moet op verschillende plekken, verschillende dikten hebben terwijl het aan de buitenkant er huist gelijk uitziet. Sterker nog, er zitten drie drukgevoelige zones in het glas weggewerkt. Datzelfde wat je kent van de HTC U12+, maar dan niet van metaal.

De Vivo Apex 2019 draait op een Qualcomm Snapdragon 855 chipset met ondersteuning voor 5G. Het toestel komt met 12GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Achterop zit een 12+13 megapixel dual-camera. Het toestel draait zeer waarschijnlijk op Android 9.

De kans dat de Vivo Apex 2019 in de huidige vorm op de markt gaat komen, is niet heel groot. Zo zal het gemis van een SIM kaart in veel landen een probleem vormen, maar ook het gebrek van een selfie camera zal de verkopen naar verwachting remmen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.