GadgetGear.nl

Dit gaat de Galaxy S10 heel snel maken

Samsung heeft de lancering van de Samsung Galaxy S10 flink naar voren geschoven. Dat mocht ook wel na twee S-klasse releases die wel heel goed waren, maar eigenlijk niet heel erg opvielen. Met de S10 lijkt het roer om te gaan.

Tijdens een speciaal Unpacked evenement in San Francisco, zal Samsung de nieuwe Galaxy S10 Introduceren. Daar zal Samsung naar verwachting drie uitvoeringen van het toestel produceren. Het zal gaan om de Galaxy S10, de Galaxy S10 Lite en de Galaxy S10 Plus. Daarvan moet het plus model het dunste vlaggenschip ooit van Samsung worden.

 

Qua snelheid zal het nieuwe LPDDR5 DRAM geheugen van Samsung een belangrijke troef worden. Ongetwijfeld gaat Samsung met een eigen Exynos en een Qualcomm chipset werken. Die Qualcomm chipsets hebben het gros van de concurrenten ook. Maar LPDDR5 DRAM geheugen zal nog even exclusief zijn voor haar eigen smartphones. Daarmee zou Samsung in staat kunnen zijn om, op basis van dezelfde chipset, snellere prestaties neer te zetten dan haar concurrenten.

Toch zal Samsung nog een flinke inhaalslag moeten maken. Vooral Huawei is op dit moment beter in het bouwen van kleinere chipsets die zuiniger en sneller zijn. Het snellere geheugen zou ook dat gat kunnen dempen. Of deze snellere (en duurdere) geheugenchips ook de Lite uitvoering zullen bereiken is nog onzeker, maar dit gerucht komt uit betrouwbare bron.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten