Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LG introduceert eerste echt oprolbare OLED TV

LG presenteerde al eens een flexibele TV. Voor een exorbitant bedrag kreeg je een TV die je met magneten op de muur rolde. Een TV die echt waanzinnig mooi was. Maar LG heeft niet stilgezeten en komt nu met een TV die zichzelf uitrolt.

Het concept van LG is revolutionair. De TV lijkt eigenlijk een grote, platte speaker. Wanneer je TV wilt kijken, wordt de TV als een projectiescherm omhoog getrokken. En dit op basis van een LG OLED display. Het nieuwe model valt dan ook meteen in de Signature lijn van het Koreaanse merk en krijgt de naam LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) mee.

De TV ondersteund Amazon Alexa, maar ook Google Assistant. Hij beschikt over de tweede generatie α (Alpha) 9 intelligente processors, ondersteuning voor Apple HomeKit en Apple AirPlay 2, maar het is ook mogelijk de TV slechts gedeeltelijk uit te rollen. Bijvoorbeeld wanneer je muziek gaat streamen. Dan wordt alleen op het uitgerolde deel de relevantie informatie weergegeven. En dan is er nog het 4.2 kanaals ingebouwde Dolby Atmos soundsystem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.