Jack Spoor beoordeelde namens GadgetGear de MSI Pro 24X All-In-One PC met 4.5 sterren.

The Good
  • - Compact
  • - All-in-one
  • - Fantastisch design
  • - Bouw kwaliteit
  • - Snel
  • - Zakelijk goed in te zetten
The Bad
  • - Toetsenbord en muis
  • - Geen TPM-Chip


Soms zou ik haast vergeten dat MSI zich niet enkel op de gaming markt richt. De MSI Pro 24X is een All-In-One PC, gericht op de gewone consument, maar ook de zakelijke markt. In dit artikel lees je mijn ervaring met de MSI Pro 24X!

De Pro 24X is een All-In-One PC met een strak en slank design, wat weinig ruimte in neemt en in menig woonkamer ook niet zal misstaan. MSI geeft verschillende configuratie mogelijkheden waarbij je onder anderen uit de  Intel Pentium, Celeron, i3 of i5 kan kiezen. Op de redactie van GadgetGear testen wij het topmodel met de Intel i5 7200u processor, een mobiele processor, vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van de huidige generatie Surface Pro van Microsoft.

Design

Bij het uitpakken van de AIO, ben ik eigenlijk direct onder de indruk van de bouwkwaliteit. De metalen poot voelt zwaar en degelijk aan en laat zich gemakkelijk vast schroeven. Het scherm is echt ontzettend dun en voelt toch stevig. Daarnaast kan je het scherm makkelijk te kantelen, helaas is het niet in hoogte verstelbaar. Wat wel een optie kan zijn, is de voet eenvoudig demonteren en het scherm zelf bijvoorbeeld aan de muur of een andere beugel te bevestigen.

De hardware zit netjes in de behuizing onderaan het scherm weg gewerkt en neemt weinig ruimte in beslag. MSI heeft via een klepje aan de zijkant, het opslagmedium gemakkelijk toegankelijk gemaakt. Zo kan je het de harddisk gemakkelijk vervangen of upgraden naar een SSD.
MSI heeft zijn Pro 24X volledig Antraciet uitgevoerd, in combinatie met het design heeft deze PC een tijdloze uitstraling.

Waar ik wel over val is de kwaliteit van de randapparatuur welke MSI bij de Pro 24X mee levert. Het design wijkt volledig af van de PC en met zijn zwarte kleur vallen muis en toetsenbord helemaal buiten de boot. Ik had graag gezien dat MSI zowel muis als toetsenbord in dezelfde kleur en design hadden mee gelevert.
Daarnaast is de  muis eigenlijk veel te klein voor menig palm en houdt niet fijn vast. Het toetsenbord voelt wat goedkoop en zwak en typt absoluut niet fijn.

Intel Optane

Wanneer ik een nieuwe computer in gebruik neem of test heb ik altijd mijn eigen ritueel. Zo verlos ik mijzelf van nutteloze OEM software, bekijk ik taakbeheer en systeem info. En tot mijn verbazing zie ik dat er geen SSD aanwezig is in de MSI Pro 24X. Echter heeft MSI het systeem voorzien van een 1 TB grootte HDD en een Intel Optane drive van 13 GB.

De Optane drive is gemaakt om dit soort systemen te accelereren en fungeert als een soort van cache. Bestanden die je veelvuldig gebruikt, zoals opstart bestanden van Windows en andere software en documenten worden opgeslagen in de Optane Drive. Deze bestanden kunnen dan extra snel worden aangeroepen en worden geladen wanneer jij er om vraagt.

In gebruik

De 24X All-In-One is erg fijn in gebruik. Lekker snel en je hebt niet direct door dat de Pro 24X niet eens is voorzien van een volwaardige SSD. Opstartten gaat rete-snel maar ook Office programma’s en Adobe Photoshop laten niet lang op zich wachten.

Waar ik erg van onder de indruk ben, is de scherpte en helderheid van het 23,8″ IPS paneel. Full-HD monitoren zijn vandaag de dag nog prima om dagelijks op te werken en hogere resoluties zouden met veel applicaties alleen maar scaling problemen geven.
Instellingen van het beeldscherm zijn eenvoudig te weizig in MSI’s Quicksetting app. Je kan presets gebruiken die elk hun eigen beschrijving hebben, maar ook het kleuren pallet handmatig instellen.

Wanneer je even snel een USB stick wil inpluggen is het erg fijn dat er twee USB 3.1 poorten beschibaar zijn aan de zijkant. Makkelijk bereikbaar en super snel. Ook de stroom schakelaar is daarmee goed geplaatst en makkelijk bereikbaar.

Tijdens het draaien van de benchmarks, blijft de Pro 24X geruisloos. Aan de achterzijde hoor je zachtjes een fan draaien, wanneer je voor de computer zit heb je dit niet eens door. Dit heeft ook te maken met de proccessor, de i5 7200U, het type dat Microsft ook in zijn meest recente Surface Pro monteert. Een fanless model.

Ondanks mijn eerdere kritiek op de muis, muist deze standaard bijgeleverde muis best prima. Lekker direct maar wel wat te klein voor mijn hand.
Het toetsenbord is voorzien van een numpad en een aantal handige functie knoppen die het leven wat makkelijker maken. Voor dagelijks gebruik zal ik persoonlijk, andere randapparatuur gaan aanschaffen.

Aansluitmogelijkheden

Aan de linker zijde van het scherm, boven de aan / uit schakelaar vindt je twee USB 3.1 poorten. Ook twee aansluiting voor geluid en een microfoon zijn aanwezig.
Achterop vinden we nog eens vier USB aansluitingen, 2 maal 2.0 en twee maal 3.1. Daarnaast is er een HDMI poort aanwezig en twee gigabit netwerk aansluitingen.

Genoeg aansluitmogelijkheden met zes USB poorten, de twee 2.0 poorten lenen zich prima voor het toetsenbord en de muis. In een zakelijke omgeving kan ik het voordeel van twee gigabet netwerk aansluitingen ook wel zien.

 

Specificaties

De All-In One van MSI is in verschillende configuraties te krijgen. Zo heb je keuze uit een reeks processoren van Intel Pentium tot Intel Core i5, opties als Wi-Fi, een SSD of HDD met Intel Optane.
Voor al deze informatie zou ik je dan ook graag naar de productpagina van de MSI Pro 24X willen verwijzen!

Hieronder vindt je de specificaties van ons test model.

CPU Intel Core i5-7200U
Geheugen 8GB DDR SDRAM @1065MHz
GPU Intel HD Graphics 620
HDD/SSD Intel Optane 13GB + 1TB HDD
Netwerk 2x Gigabit Ethernet / Intel 1368AC / Bluetooth 4.2
Monitor 23.8″IPS Grade Panel met LED Backlight (1920×1080 FHD)
Audio 2 x 2,5W Speakers

Benchmarks

Test Benchmark Score
CPU: Cinebench 322
Geekbench (Single Thread) 3678
Geekbench (Multi Thread) 7125
GPU: 3DMark Firestrike 821
3DMark Firestrike Extreme 390

Conclusie

De MSI Pro 24X is een fantastisch mooi apparaat om te zien, heeft weinig plaats nodig en is ook nog eens snel genoeg voor Office applicaties en om het internet rond te surfen. De plaatsing van twee USB poorten aan de zijkant maakt het aansluiten van een USB stick gemakkelijk. Het IPS paneel is heel scherp, super helder, heeft een ruime kijkhoek en is erg fijn om op te werken.

Deze All-In-One is een prima consumenten desktop en leent zich ook goed voor de zakelijke markt. Een TPM-chip is het enige wat ontbreekt om deze PC extra aantrekkelijk te maken in het zakelijke segment. De bijgeleverde randapparatuur ben ik persoonlijk niet over te spreken en had ik graag in hetzelfde design als de PC gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.