Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Hasbro Trap er niet in!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Vernieuwende manier om klei te gebruiken
  • Zeer spannend voor kinderen
  • Spelregels zijn al snel niet meer heel belangrijk, fun!

THE BAD

  • Onhandige doos
  • Slechts één vormpje voor de poep

Innovatie zit vaak in chipset en camera’s, maar soms is het gewoon een ander gebruik van een product. Vandaag hebben we voor ons gevoel de grootste hit voor kinderen dit najaar. In plaats van Play-Do cupcakes maken kinderen hier drolletjes die lekker tussen de tenen door worden geperst.

Het concept van Trap er niet In! is erg simpel. Je krijgt een grasveldje van een stevige plastic mat. Daar moeten kinderen drollen op leggen. Voordat een kind geblinddoekt over het grasveld mag lopen, moet het draaien. Door te draaien bepaal je hoeveel stappen er gezet moeten worden.

In dat aantal stappen moet het kind over het veld lopen. Loopt het te snel, moet het terug. Daarnaast zijn er nog wat zaken die kunnen veranderen. Zo kan het zijn dat er een drol bij moet, of dat, vlak voor het lopen, alle drollen nog verlegd mogen worden. Iedere keer dat je in de poep staat, heb je een strafpunt.

Maar eerlijk is eerlijk, met 4+ spelen de kids hier het spel compleet anders. In die zin dat het er om gaat zonder in de poep te trappen het aantal stappen te zetten. Strafpunten, daar doen ze niets mee. Geen scores bijhouden, gewoon fun. In de eerste week werd het spel al zes keer gespeeld en menig kind komt van school mee om het te beleven.

Niets dan lof voor Trap er niet in? Nee, dat niet. Ik erger me echt aan de doos. Even snel spullen eruit en erin is gewoon lastig. Het is een goedkope kartonnen doos met een smalle opening boven of onder. Hier had Hasbro iets meer budget voor uit mogen trekken. Ook een extra poep vormpje was fijn geweest. Wanneer drie of meer kinderen drollen willen maken ontstaan er vrij snel ruzies aan tafel. Als ouder moet je dit echt managen.

Conclusie: Hasbro Trap er niet in!

Het is vooral de doos van Trap er niet in! die ons dwars zit en dat je maar één vormpje voor de poep krijgt.. Verder valt het spel bij jonge spelers enorm goed in de smaak. Het is super om te zien hoe Hasbro haar klei omzet in een spel en hoe kinderen echt genieten van de spanning. Wellicht nodeloos om te zeggen, het spel is echt gericht op jongere kinderen.

Hasbro Trap er niet in! kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.