Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Anker Soundcore Spirit Pro

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • waterproof
  • laag gewicht
  • prima geluid
  • geen hapering

THE BAD

Laat ik meteen beginnen met het feit dat ik best onder de indruk ben van deze draadloze sportoortjes genaamd Anker Soundcore Spirit Pro. De kwaliteit voor deze prijs is erg goed. Waarom? Dat lees je hieronder.

Unboxing

De doos  ziet er prima uit. Mooie tinten, enkele reflecterende vlakken met op de achterkant duidelijk te zien welke specs de Spirit Pro heeft. Vooral Sweatguard wordt gepromoot. Geïnspireerd op onderzee-technologie, wat dat ook mogen betekenen! Verder zien we de aptX technologie op de verpakking, AAC werkt er ook prima mee trouwens. De sportoortjes hebben ook een ingebouwde equilizer, wat een mooie bonus is mocht je eigen software dit niet hebben.

 

De doos kunnen we openklappen en dan zien we achter plastic de oortjes keurig in de verpakking zitten. In de verpakking zitten verder nog 4 soorten oordopjes, 3 oorschelpen, kabel klip om vaste te maken aan je kleding en een extra kabelbutton zodat het niet meteen een warboel wordt als je de eerste per ongeluk kwijt raakt en een klein opbergzakje. Ik vind dit best compleet voor nog geen €50,-.

Design

De Spirit Pro ziet er gelikt uit. Mooi neutraal met grijs en zwarttinten. Geen grove onderdelen, alles is fijntjes en functioneel. De achterkant van de oortjes staat in het wit Soundcore, als we naar voren toe werken dan zien we glimmend metallic plastic dat eindigt in matzwarte oorschelpen en oortjes. Aan beide uiteindes zitten magneten die aan elkaar kunnen klikken om je oortjes netjes op te kunnen bergen zonder dat ze in de war raken, of natuurlijk prima om de nek te dragen zijn. Een leuke feature.

Geluid

De Spirit Pro klinkt best goed voor het feit dat het kleine oortjes zijn en in deze prijsklasse zitten. Er zitten 6 mm drivers in met enkele equilizer opties. Mooi om het af te stemmen met het soort muziek dat je dan luistert. Het heeft meer de neiging naar de lage tonen te gaan dan de hoge. Maar goed, de kans is groter dat je dance achtige muziek aan het luisteren bent dan klassieke muziek tijdens de workout! Ook een mooi weetje, de audio stopt niet als je de twee magneten aan elkaar maakt.

Comfort

Ik moet zeggen dat ze voortreffelijk zitten, ik heb ze uren in gehad en niet alleen tijdens de work-outs, ik heb ze langdurig in gehad en ze zitten zeker comfortabel. Zeker onder de twee uur merk je echt niet dat je ze in hebt. Dit komt door, voor mij in ieder geval, goede pasvorm en het lage gewicht. Dit is zeker een toppunt!

bmd

Kwaliteit

Ik vind ze degelijk aanvoelen, geen wiebelige onderdelen of indruk dat het snel kapot gaat. Ook schermen ze met onderzee-achtige technologie. Ik heb ze ook in gehad tijdens de sauna. Deze vochtige omgeving is geen enkel probleem en ik denk dat ze zelfs wel meer aankunnen. Ze zijn immers waterproof en niet resistant… Ook het bereik viel me zeker niet tegen. Ik heb gamer headsets die het al halverwege het bereik van de Spirit Pro al af laten weten. Dus ook daar zit het zeker helemaal goed! Of dacht je dat ik met mijn telefoon in de sauna zat?! Het antwoord is nee trouwens.

Als laatste dan, storingen. Niets is vervelender als je diep gaat en je motiverende muziek hapert of laat het afweten. Tijdens het hardlopen, in de gym, is mij dit nog geen enkele keer overkomen tot nu toe. Dus daar ben ik zeer tevreden mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.