GadgetGear.nl

T-Mobile mag Tele2 mogelijk niet overnemen

Hier in Nederland hebben we vier echte mobiele netwerken. De rest zijn kleine partijen die capaciteit op deze vier netwerken inkopen en vaak goedkoper verkopen. Met de overname van Tele2 zouden we mogelijk teruggaan naar 3 netwerken in Nederland.

Maar het lijkt erop dat de overname van Tele2 door T-Mobile op losse schroeven is komen te staan. Voor Nederland heeft de EU aangegeven zorgen te hebben over dat er te weinig concurrentie zou zijn wanneer de twee netwerken worden samengevoegd. Telecompaper heeft ontdekt dat T-Mobile nog niet met een goed alternatief is gekomen.

Tele2 heeft de afgelopen jaren hard aan een eigen netwerk gebouwd. Daarvoor kocht het capaciteit in bij Vodafone en KPN. Met het eigen netwerk probeert Tele2 vooral een verschil te maken op prijs. De focus voor Tele2 qua dekking ligt op de randstad. Tele2 is het op twee na snelste netwerk van Nederland. Ongeveer de helft zo snel als dat van T-Mobile, wat wel het snelste netwerk is.

Tele2 heeft overwogen om het Nederlandse netwerk te verzelfstandigen waardoor alleen de Tele2 netwerken in andere landen overgenomen zouden worden door T-Mobile. Echter zou Tele2 in Nederland financieel nog niet op eigen benen kunnen staan, volgens Reuters.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten