Hier in Nederland hebben we vier echte mobiele netwerken. De rest zijn kleine partijen die capaciteit op deze vier netwerken inkopen en vaak goedkoper verkopen. Met de overname van Tele2 zouden we mogelijk teruggaan naar 3 netwerken in Nederland.

Maar het lijkt erop dat de overname van Tele2 door T-Mobile op losse schroeven is komen te staan. Voor Nederland heeft de EU aangegeven zorgen te hebben over dat er te weinig concurrentie zou zijn wanneer de twee netwerken worden samengevoegd. Telecompaper heeft ontdekt dat T-Mobile nog niet met een goed alternatief is gekomen.

Tele2 heeft de afgelopen jaren hard aan een eigen netwerk gebouwd. Daarvoor kocht het capaciteit in bij Vodafone en KPN. Met het eigen netwerk probeert Tele2 vooral een verschil te maken op prijs. De focus voor Tele2 qua dekking ligt op de randstad. Tele2 is het op twee na snelste netwerk van Nederland. Ongeveer de helft zo snel als dat van T-Mobile, wat wel het snelste netwerk is.

Tele2 heeft overwogen om het Nederlandse netwerk te verzelfstandigen waardoor alleen de Tele2 netwerken in andere landen overgenomen zouden worden door T-Mobile. Echter zou Tele2 in Nederland financieel nog niet op eigen benen kunnen staan, volgens Reuters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.