SpaceX mag 7.000 internetsatellieten lanceren

Terwijl bedrijven als Google en Facebook hard werken aan plannen om in arme landen internet aan te gaan bieden, lijkt SpaceX een sterke stap te zetten. Het bedrijf heeft toestemming gekregen om 7.000 satellieten voor snel internet de ruimte in te brengen.

Deze lanceringen volgen op de 4.425 satellieten waarvoor SpaceX al toestemming had gekregen. Deze moeten onderdeel worden van wat Elon Musk zijn Starlink netwerk noemt. Daarvan zijn er nu, hou je vast, 2 gelanceerd. De Microsat-2A en de Microsat-2b. Toch moet het hele netwerk tegen 2024 in de lucht hangen.

Met het netwerk wil SpaceX braadband internet aanbieden zonder dat er kabels getrokken moeten worden. Zo kunnen ook afgelegen gebieden goed worden bediend. Hiervoor worden de satellieten op de relatief korte afstand van 1.200 kilometer hoogte gehangen. Zo moet het mogelijk zijn om gigabit internet aan te bieden met een lag van 25~35 milliseconde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.