Samsung presenteert opvouwbare smartphone

Samsung heeft vandaag haar opvouwbare smartphone gepresenteerd. Het toestel heeft van Samsung een ‘Infinity Flex Display’ meegekregen dat om het toestel heen wordt gevouwen.

Dat Samsung de naam Infinity Flex Display kiest voor de displaytechniek is niet vreemd. Met de Samsung Galaxy S8 presenteerde Samsung namelijk haar Infinity display omdat het display nauwelijks randen aan de zijkant had. Het nieuwe Infinity Flex Display gaat dus echt rond het toestel, al krijgt het nu wel hele dikke randen.

Het toestel heeft unberhaupt nog niet het strakke ontwerp dat we kennen van Samsung. Het zijn twee blokjes die je dichtklapt. Met het persbericht kregen we dan ook geen beelden meegeleverd, maar er zijn wat vage shots vanuit de zaal waar het werd gepresenteerd. Daarop krijgen we toch een beetje een idee van wat we mogen verwachten van het Infinity Flex Display.

Het leuke aan deze technologie is namelijk dat een toestel zowel een smartphone als een tablet is. Vooral voor het browsen van websites zou deze vormfactor veel kunnen veranderen. Ook onze site wordt vooral door smalle displays bekeken terwijl je met het open klappen van de smartphone een veel betere beleving moet kunnen krijgen. Samsung werkt nauw samen met Google om een zo optimaal mogelijke beleving onder Android mogelijk te maken.

Samsung is niet de enige die in de weer is met flexibele displays. LG heeft al laten weten haar opvouwbare smartphone te presenteren tijdens de CES terwijl Royole al is begonnen met de verkoop van haar exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.