Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung komt met betaalbare terabyte+ SSD’s

Samsung maakt een belangrijke stap in de wereld van de SSD’s. Samsung introduceert nieuwe SSD’s met tot 4TB aan snel en energiezuinige opslagruimte dankzij haar 4bit V-NAND MLC technologie.

De grote SSD schijven komen uit in de 860 QVO SSD series. Eerder dir jaar hebben we de V-Nand 860 Pro getest en waren toen al onder de indruk van de prestaties die Samsung neerzet. Toch lijkt de technologie van deze nieuwe 860 series net anders.

Grotere SSD’s zijn broodnodig gezien we massaal overstappen op 4K video, maar ook steeds grotere games spelen. De 860 QVO SSD’s starten bij 1TB voor €159,99 (2TB voor €319,99) en lopen door tot 4TB voor €629,99. De SSD’s maken gebruik van de bekende SATA 6Gbps interface. Ze behalen een maximale leessnelheid van 550 MB per seconde. De schrijfsnelheid ligt op maximaal 520 MB per seconde.

Samsung levert de SSD’d met 3 jaar garantie of maximaal 1.220 geschreven terabyte voor de 4TB versie. Voor de 1TB en 2TB versies ligt dit op maximaal 360TB en 720TB geschreven data. De nieuwe SSD’s gaan later in december in de verkoop.

Samsung 860 SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.