GadgetGear.nl

Review: TicWatch Pro (Wear OS)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de TicWatch Pro met 4 sterren.

The Good
  • Net ontwerp
  • Heel lange accuduur door dubbel display

The Bad
  • Display heeft wat weinig contrast
  • Notificaties komen niet altijd op het scherm

TicWatch Pro kopen
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Enige tijd geleden reviewde ik de Casio WSD-F20 Pro Trek Smart. Een smartwatch dat opviel door gebruik te maken van een tweede LCD laag met de belangrijkste informatie. Het resultaat, een veel langere accuduur. Maar de Casio was echt voor sporters. De TicWatch brengt deze tech mainstream.

Unboxing

In de verpakking van de TicWatch Pro vinden we de belangrijkste documentatie en een speciale, magnetische laadkabel.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

De TicWatch Pro is een klassiek sporthorloge qua design. Zo is de metalen ring rond het display voorzien van cijfers. Hierop staan de minuten, maar de ring heeft verder geen noemenswaardige functie. De kast zelf is van stevig carbon en nylon gemaakt. De plaat aan de onderkant van de kast is weer van metaal en huisvest zowel de magnetische laadcontacten als de optische hartslagsensor.

Het bandje dat wordt meegeleverd met deze uitvoering van de TicWatch Pro is deels van echt leder. De zichtbare kant is van leder terwijl de zij- en onderkant van siliconenplastic zijn gemaakt. Dit voelt heel prettig aan en lijkt me op lange termijn ook heel stevig.

In zonlicht presteren beiden displays goed. Let wel, het LCD display moet het vooral van reflecties hebben om afgelezen te worden. Dit deed Casio net iets beter.

Dubbel Display

De TicWatch Pro heeft dus twee displays meegekregen. De bovenste is een simpel LCD display dat de tijd, datum en stappen weergeeft. Dit display kost nauwelijks stroom. Wanneer de accu bijna leeg is, zal WearOS worden afgesloten. De laatste energie wordt gebruikt om tijd en datum op dit LCD display weer te geven. Zo blijft het klokje nog lang functioneel.

Het AMOLED display ligt onder het LCD display en wordt dus licht gedempt. Maar dat is niet heel erg. Het display is rond met een doorsnede van 1,39 inch en een resolutie van 400×400 pixels. Heel netjes voor een smartwatch.

Mobvoi

De TicWatch Pro wordt geproduceerd door Mobvoi. Een partij die naast Wear OS ook een eigen OS gebruikt voor smartwatches. Hoewel Mobvoi geen grote speler is zoals Fossil en Casio, heeft het merk in korte tijd al veel weten te bereiken.

Specs

De TicWatch Pro draait, net als het gros van de smartwatches dat verkrijgbaar is, op de Qualcomm Snapdragon 2100 chipset. Deze beschikt over 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Voldoende ruimte voor apps en voldoende snel voor dagelijks gebruik. NFC is aanwezig evenals een eigen GPS ontvanger. Sporten met alleen de TicWatch Pro kan dus gewoon. Handig! Ook WiFi is aanwezig, maar ook daar moet je weer even denken aan dat WiFi de accuduur zeker aantast.

WearOS

Mobvoi heeft weinig veranderingen aangebracht in WearOS. Natuurlijk zijn er eigen wijzerplaten waarvan één is afgestemd op het ontwerp van het LCD display. Casio deed dat ook en dat was heel slim. Alleen moet ik wel toegeven dat deze wijzerplaat van Mobvoi niet heel duidelijk is. Teveel meuk op het scherm. De overige eigen watchfaces zijn prima. Er lijkt wel flink gesleuteld te zijn aan de sportmodus, maar ook die is fijn te bedienen.

Qua hartslagmetingen kun je zelf jouw voorkeur aangeven. Continumetingen zijn goed mogelijk en worden gepresenteerd in een dagoverzicht. Denk er wel aan dat dit weer ten kosten van de accuduur gaat.

Gebruikservaring

Ik heb de TicWatch Pro nu drie weken te leen gekregen. Normaal draag ik de Huawei Watch 2. Een Wear OS horloge dat net iets kleiner is, maar wel sterk lijkt op de TicWatch Pro. Dat is dan ook een beetje de basis voor mijn ervaring.

Het grote display is erg aantrekkelijk en reageert goed op het omgevingslicht. De combinatie met een LCD display zorgt wel voor een lichte dimming. Hierdoor is hij wat minder contrastrijk dan ik gewend ben. Maar… daar merk je niet veel van wanneer dit jouw enige smartwatch is.

Het draagcomfort ligt erg hoog door het gebruik van siliconen. De lederen afwerking is gewoon heel slim.

Wat minder prettig is, is hoe snel het horloge op notificaties reageert. Wanneer ik een notificatie krijg en op mijn pols kijk, is die notificatie lang niet altijd zichtbaar. Ik moet dan op het knopje drukken en op het scherm swipen.

Accuduur

De accuduur van de TicWatch Pro ligt op maximaal 30 dagen met de 415mAh grote accu. Dit is natuurlijk wanneer je alleen het LCD display gebruikt. Dan heb je vrijwel geen smart functionaliteit. Gebruik je alleen het AMOLED display, heb je ongeveer een dag gebruik. Ik heb beiden gecombineerd en kom dan op zo’n twee dagen gebruiksduur. Voor een smartwatch is dit heel lang.

Conclusie: TicWatch Pro

De TicWatch Pro is een relatief goedkope smartwatch. Zeker wanneer je bedenkt dat er spraken is van twee displays en dat forse aanpassingen vraagt aan Wear OS. Het team van Mobvoi heeft dus flink mogen zweten om dit klokje te maken. De accuduur van zo’n twee dagen bij mijn forse gebruik is ook zeer goed. Alleen zou ik willen dat notificaties vaker en beter op het scherm naar voren komen.

TicWatch Pro kopen
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten