Wat als zombies geen hersenloze allesvreters zijn, maar een soort die kan nadenken en plannen? Waarbij geweld niet veel meer is dan vermaak? In Patient Zero wordt de mensheid bedreigd door deze slimme zombies.

De laatste jaren zijn er heel wat films en series met zombies verschenen. Vooral door het succes van The Walking Dead. Het grootste nadeel is dat de serie de universele vorm van de zombie lijkt te hebben neergezet. Een half rottend mens dat hersenloos ronddwaalt in de hoop gezonde mensen te infecteren. In Patient Zero gaat Sony pictures hier heel anders mee om. De zombie blijkt een slimme jager te zijn geworden.

Ook hier heeft de mensheid geen idee hoe het virus bestreden kan worden. Wel is men druk op zoek en als kijker kom je dan ook meteen in een belangrijk laboratorium terecht. Een laboratorium met de nodige acteurs die we kennen uit Game of Thrones.

Zo is de ietswat nerdy Samwell Tarly (John Bradley) uit GOT ineens de grappige Scooter geworden en is de ingetogen Margaery Tyrell (Natalie Dormer) ineens de vastberaden Dr. Gina Rose. En dan ligt er ook nog een sterke relatie met de cast van The Hunger Games waar zij Cressida speelde terwijl de Seasar Flickerman (Stanley Tucci) uit die films hier ineens de belangrijke geïnfecteerde The Professor speelt. Een andere belangrijke rol is die van Morgen, gespeeld door Matt Smith die we weer allemaal kennen als Dr. Who. Een echte sterrencast dus.

En die Morgan heeft de belangrijkste rol in Patient Zero. Hij is namelijk ook geïnfecteerd met het virus, maar is niet volledig veranderd in een zombie. Dit in tegenstelling tot zijn vriendin. Hij blijkt wel met de geïnfecteerden te kunnen praten, in tegenstelling tot de gewone mens. Samen met Dr. Gina Rose is hij dan ook op zoek naar de mens die als eerste besmet raakte. Dit om zo een kuur te vinden.

Ondertussen experimenteren die twee ook op de vriendin van Morgan. Die is ook geïnfecteerd. En ondertussen hebben ze ook seks, wat een beetje een creepy driehoeksrelatie oplevert. Ondanks de seks lijkt hij zijn vriendin niet op te willen geven.

Extra’s

Behalve echt een enorme lading filmtrailers, is er niets extra’s te vinden op de Blu-Ray. De film is wel netjes met Dolby Audio op disc gezet en duurt 87 minuten.

Conclusie: Patient Zero

Patient Zero is geen enorme bioscoopknaller geweest en dat snap ik ergens wel. Toch is de nieuwe kijk op het zombie genre lekker verfrissend en merk je meteen dat je naar een hele sterke cast kijkt. Ik heb me dan ook geen moment verveeld. Met 87 minuten krijgt de film stiekem ook geen ruimte om langdradig te worden. Prima dus.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.