Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Hotel Transsylvanië 3 met 4 sterren.

The Good
  • Ook veel humor voor ouders
  • Prima verhaal
  • Erg mooi
  • Heerlijke soundtrack

Hotel Transsylvanië 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Sony Pictures knalt de winter in met Hotel Transsylvanië 3. Letterlijk, want een groot deel van de soundtrack komt van niemand minder dan onze eigen DJ Tiësto.

Het is lastig om te blijven vernieuwen in een animatiefilm. De tweede Hotel Transsylvanië was goed, maar het was de vraag hoe de schrijvers er een goed derde deel aan vast zouden kunnen knopen. Dit hebben ze heel slim opgelost door de hoofdpersonen allemaal op vakantie te sturen. Natuurlijk met niets minder dan een soort Titanic die vertrekt vanuit de Bermuda driehoek.

Het blijkt echter al snel dat de familie niet geheel toevallig op de bood is beland. Papa Dracula is daar op de knappe kapitein Erica gevallen. En zij werkt aan een plan om de monsters voor eens en voor altijd uit te roeien. Mede met behulp van de enorme Kraken.

Het is het team achter Hotel Transsylvanië 3 om toch weer met een verhaal te komen dat spannend is voor de kleintjes en prima is voor volwassenen. Bovendien is de humor meer dan ooit verdeeld. De films bevat heel wat grappen die echt gericht zijn op de pappa’s en de mamma’s.

En dan is er de soundtrack. Films met als Sing en Verschrikkelijke Ikke 3 lieten al zien dat de beats van de jeugd prima te combineren zijn met pop uit de jaren 80 en 90. In Hotel Transsylvanië 3 worden we dan ook getrakteerd op een battle tussen de muziek van toen en de dance beats van Tiësto.

Animatie schaalt altijd wel goed op, maar Hotel Transsylvanië 3 is gemaakt voor 4K. Het detail dat de animators in de film hebben gestopt is fantastisch. De filmserie weet onderhand duidelijk een eigen gevoel neer te zetten.

Extra’s

Een kinderfilm van Sony Pictures is eigenlijk altijd wel een feest. Zo ook bij Hotel Transsylvanië 3. Een berg extra’s laten kinderen lekker spelen en zingen met de karakters. Voor de ouders is het leuk dat er ook echt nog twee unieke shorts op staan. Zowel de short Puppy als Goodnight Mr. Foot zijn op de disk geperst. Top!

Conclusie: Hotel Transsylvanië 3 4K

Ik had verwacht dat de filmserie onderhand flink zou gaan inkakken, maar gelukkig. Hotel Transsylvanië 3 is weer een heel leuke animatiefilm geworden. Bovendien is hij fantastisch in 4K. Ook de afwerking met enorm veel extra’s zullen veel kinderen waarderen.

Hotel Transsylvanië 3 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.