Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Hotel Transylvania 2 (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Grappen voor jong en oud
  • Prachtige animatie
  • Perfect uitgewerkte karakters
  • Prima verhaal
  • Veel extra's

THE BAD

Beter dan de eerste, dat hoor je niet vaak. Toch is het echt wel van toepassing op de tweede Hotel Transylvania die Sony net in de (digitale) winkelschappen heeft gelegd.

Hotel Transylvania

Hotel Transylvania is een rustoord voor alle creeps van deze wereld. Gerund door Graaf Dracula (Adam Sandler). Hij doet alles wat hij kan om zijn hotel af te schermen van de mensheid, want de creeps komen voor hun rust. Dus ze zitten niet te wachten op mensenmenigten met hooivorken en knuppels.

In het eerste deel zien we hoe Dracula als single dad moet worstelen met zijn puberende dochter Mavis (Selena Gomez). Zij wil de wereld zien, maar hij wilt haar juist voor de wereld behoeden. Wanneer de stuntelige backpacker Jonathan (Andy Samberg) per ongeluk in het hotel komt ontstaat er al snel chemie tussen de twee.

Hotel Transylvania 2

En daar… komen natuurlijk kindjes van. We zijn dan ook getuigen van het huwelijk van Mavis en haar Jonathan en zien hoe Dracula een terugval krijgt. De oudere graaf is bang dat zijn kleinkinderen misschien te normaal opgroeien waardoor de zorgen zich bij Dracula opstapelen. Tegelijkertijd zien we hoe Mavis van opstandige puberdochter in een zorgzame moeder verandert en Jonathan… die blijft gewoon Jonathan. Studentikoos, stuntelig en soms wat te onbezorgd. Een vader zoals ieder kind dat graag zou willen zien.

Hotel Transylvania staat weer bol van de hilariteit met goed uitgekiende grappen voor jong en oud. Sommige grappen krijgen nog een stukje uitleg voor de allerkleinsten terwijl andere grappen duidelijk wat meer gericht zijn op de ouders die meekijken. Er zijn zelfs een paar goede, zwartgallige grappen die in het verhaal verwerkt zijn. Hierdoor zie ik mijn zoontje lachen, maar kan ik als ouder ook prima genieten van de anderhalf uur durende animatiefilm.

Extra’s

Een kinderfilm hoor je met heerlijke extra’s af te leveren en Sony snapt dit maar al te goed. De Blu-Ray uitvoering is afgeladen met bonusmateriaal. Van karaoke tracks tot een special over hoe kinderen zelf de geluiden uit Hotel Transylvania kunnen namaken. Van de videoclip “I’m in love with a monster” van Fifth Harmony tot tekenlessen. En voor de ouders de nodige commentaartracks. Zo moet het 🙂

Conclusie

Dat Hotel Transylvania was niet vreemd. Dat Hotel Transylvania 2 leuker is dan haar voorganger is verrassend. Hotel Transylvania zit weer vol heerlijke karakters en grappen voor alle leeftijden. Een heerlijke film voor jong en oud.

Beschikbaarheid

Hotel Transylvania 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.