Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Designated Survivor Seizoen 2 met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer sterke verhaallijn
  • Enorm goed acteerwerk

Designated Survivor Seizoen 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Na zijn iconische rol in de serie 24, lijkt Kiefer Sutherland zijn nieuwe plek te hebben gevonden, Niet als agent, maar als president van de Verenigde Staten. Een president die weg probeert te blijven dan het republikeinse en het liberalen kamp.

In het eerste seizoen zagen we hoe Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) als president werd beëdigd nadat een terrorist het Capitool opblies. Overigens, een onderwerp dat nu ook op de politieke agenda in Nederland staat.

Een seizoen lang zagen we de jacht op de daders en vooral het politieke schouwspel. Niemand is er van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is. En aan het einde van het seizoen raakt de First Lady ook nog eens betrokken bij een zwaar auto-ongeluk.

In het tweede seizoen van Designated Survivor gaat het steekspel verder en wordt het bemoeilijkt wanneer blijkt dat de First Lady is komen te overlijden. Kan een rouwende president wel de juiste beslissingen nemen? En hoe combineert de Tom Kirkman zijn baan als president met het zijn van een vader en rolmodel voor zijn kinderen. En helpt zijn broer hem vooruit, of is zijn goedwillende broer ook een last op de schouders van Tom.

Extra’s

Inmiddels kent Designated Survivor een aardige schare fans. eOne snapt dit, en voorziet de DVD’s van bonusmateriaal. Naast de 22 afleveringen op zes DVD’s, krijgen we een vooruitblik, meer informatie over de nieuwe karakters in het verhaal, Meer over het Witte Huis en… jawel… een special over de fans van de serie :-).

Conclusie: Designated Survivor Seizoen 2 (DVD)

Het tweede seizoen is opnieuw ijzersterk geschreven. De serie weet de spanning enorm goed vast te houden. Het is bijna niet mogelijk de serie, niet te willen benchwatchen. Waar een serie als House of Cards zich beperkt tot politiek weet deze serie politiek en actie haarfijn te combineren. Heerlijk!

Designated Survivor Seizoen 2 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.