Onder het motto #seizeTheNight, brengt Oppo twee nieuwe smartphones naar Nederland. Het gaat om de Oppo RX17 Neo en de Oppo RX17 Pro. De RX lijn moet binnen Oppo voor innovatie en design staan. Met de Oppo Find X liet het Chinese merk ons al zien dat het veel slagkracht heeft qua innovaties.

Binnen de RX lijn staan Design, innovatie, community en jongeren centraal. Dus naast innovatie, gaan we ook designs dien die jongeren echt moeten aanspreken. Daarnaast maken de toestellen gebruik van Oppo’s SmileOS. SmileOS lijkt qua vormgeving op iOS. De toestellen worden met Android 8.1 verscheept. Er is nog geen informatie over een upgrade naar Android 9.0.

Oppo RX17 Neo

De Oppo RX17 Neo krijgt van Oppo een 6,4 inch display mee met een inkeping aan de bovenkant. In de inkeping zit een 25 megapixel selfie camera.

Aan de achterkant krijg je van Oppo een dubbele camera. Het gaat om een 16+2 megapixel camera met een lichtgevoeligheid van f/1.7 en f/2.4.

De Oppo RX17 Neo draait op een Qualcomm Snapdragon 660 chipset. Het toestel krijgt 4GB werkgeheugen mee om vlot tussen apps te kunnen schakelen en een buitengewoon royale 128GB opslagruimte. Iets dat we in deze klasse nog niet veel tegenkomen.

Wat je zal missen bij dit toestel, is NFC. Hoewel NFC op vrijwel iedere smartphone zit, heeft Oppo inmiddels de reputatie NFC van haar smartphones te schrappen waar het denkt dat dit niets toevoegd.

Oppo RX17 Pro

Maar het kan natuurlijk nog beter. De Oppo RX17 Pro krijgt ook een display met inkeping. Deze bevat ook een 25 megapixel camera, maar daarnaast krijg je ook een lichtsensor en afstandssensor.

Achterop krijg je een dubbele camera van 12 megapixels met een lichtgevoeligheid van f/1.5 en f/2.0. Daarnaast krijg je nog een derde camera van 20 megapixels achterop met een lichtgevoeligheid van f/2.6.

Net als bij de Oppo Find X, zit de vingerafdrukscanner onder het display. Daarmee is dit het tweede toestel van Oppo in Nederland met deze mogelijkheid. Naast de Oppo Find X, zit deze technologie ook in de Huawei Mate20 Pro (waarvan de review morgen volgt) en de OnePlus 6T.

Onder de motorkap heeft de Oppo RX17 Pro ook heel wat meer te bieden dan de Oppo RX17 Neo. Hier ligt de snellere Qualcomm Snapdragon 710 chipset in. Je krijgt een dikke 6GB werkgeheugen en ook hier een zeer royale 128GB opslagruimte.

Je krijgt in deze smartphone niet één, maar twee accu’s. Het gaat om twee 1.850mAh accu’s die met de eigen SuperVOOC technologie veel sneller opladen.

Leuk detail is dat je de Oppo RX17 Pro ook kunt gebruiken voor mobiele betalingen via NFC. NFC was een opvallende afwezige op de indrukwekkende Oppo Find X.

Beschikbaarheid

De Oppo RX17 Neo ligt deze maand in de winkel voor €349. De Oppo RX17 Pro volgt iets later deze maand voor €599.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.