Nintendo heeft de afgelopen twee jaar goed gescoord onder retro gamers. De Nintendo Classic Mini uitvoeringen van de NES en de SNES (Super Nintendo) vlogen over de toonbank. Het gerucht was dat we dit jaar weleens een N64 mini zouden kunnen zien.

Met de N64 mini zou Nintendo inspelen op een grote groep fans van de console. Met sterke titels als Metroid en Golden Eye kent het een aantal tijdloze klassiekers. Toch heeft Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé in een interview met Kotaku nu laten weten dat dit niet gaat gebeuren.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé stelt niet dat Nintendo nooit met een mini uitvoering van de N64 zal komen, maar dat er op dit moment gewoon geen concrete plannen voor zijn. De kostprijs van de hardware zou hierin een rol kunnen spelen. Het emuleren van een N64 spel vraagt heel wat meer capaciteit dan een spel voor de NES of SNES.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé verwijst vooral naar de Nintendo eShop. Daar zijn al een groot aantal klassieke Nintendo games te koop. Heb je een abonnement voor de Switch, krijg je bovendien maandelijks nieuwe classics te spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.