Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft werkt aan budget Xbox One

Als de geruchten kloppen, zou Microsoft komend jaar weleens met een veel goedkopere versie van de Xbox One op de markt kunnen komen. Deze zou geen Blu-Ray lade meer hebben.

De keuze die Microsoft maakt, heeft Sony ook al eens gemaakt. Destijds met de Sony PSP Go. Ook daar was het alleen nog maar mogelijk om games via downloads op het apparaat te zetten. Doordat winkeliers geen games meer konden verkopen, werd de PSP Go bijna nergens verkocht.

Toch zou Microsoft de gamers mogelijk (deels) tegemoetkomen. Met bepaalde winkels worden deals gemaakt dat gamers hun discs kunnen omwisselen voor download codes voor dezelfde games.

De stap van Microsoft zou zeer nadelig zijn voor de markt van de tweedehands games. Een belangrijke inkomstenstroom voor winkels als Game Mania en CEX. Voor gamers zal dit ook betekenen dat een game geen restwaarde meer heeft wanneer deze is uitgespeeld. Een spel uitlenen is er dan ook niet meer bij.

De nieuwe Xbox One zou volgens Thurrot rond de $200 gaan kosten. Daarnaast meld de site dat we in 2020 ook een nieuwe generatie Xbox One mogen verwachten. Microsoft kondigde jaren geleden aan ieder jaar een nieuwe, verbeterde Xbox One op de markt te willen brengen, maar sinds de Xbox One X hebben we niets meer gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.