GadgetGear.nl

Einde CeBIT beurzen in Hannover

Iedere zomer reist een groot deel van de IT pers naar de Hannover Messe voor de CeBIT. Een van origine grote IT beurs. De laatste jaren ging het bergafwaarts met de bezoekersaantallen en nu trekt de organisatie de stekker eruit.

Cebit organisator Deutsche Messe AG neemt geen halve maatregelen. Zelfs de CeBIT beurs die in juni 2019 zou plaatsvinden is al afgeblazen. Geen afscheidsjaar dus. In plaats daarvan gaat het bedrijf zich richten op meer kleinschalige beurzen. In het jaar 201 wist de beurs nog 830.000 bezoekers te trekken. Afgelopen jaar waren dit er 210.000. Het laagste aantal ooit. Dit zou ook de reden zijn dat partijen als IBM, Salesforce en Huawei zich uit het evenement wilden terugtrekken. Daarnaast heeft de beurs last van andere grote beurzen zoals het Mobile World Congress en CES begin van het jaar en de Gamescom en IFA vlak na de CeBIT.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.