Chery is van oudsher een toetsenbordenfabrikant. Echter waren haar switches zo goed, dat Cherry ook een grote toeleverancier werd voor al die merken die gaming accessoires produceren. Maar nu is er de CHERRY MX Board 1.0.

Dit mechanische toetsenbord komt van Cherry zelf en lijkt vooral gericht op het leveren van een goedkoop toetsenbord met hoge kwaliteit switches. Switches met high-speed technologie. Hierbij heeft iedere toets een verwachte levensduur van 50 miljoen aanslagen. Cherry ontwikkelde een speciale controller om die aanslagen sneller te verwerken.

Het toetsenbord beschikt ook over anti-ghosting en full N-Key rollover. Hierdoor corrigeert het toetsenbord zelf aanslagen die mogelijk foutief zijn. Daarbij gaat het natuurlijk om het per ongeluk dubbel aanslaan van een toets en niet jouw taalfouten ;-).

De keycaps zijn van witte achtergrondverlichting voorzien waarop effecten kunnen worden ingesteld. Uuk de USB connector is verlicht. Alle keycaps hebben een beschermende laklaag meegekregen. De pootjes zijn in drie standen verstelbaar en je kunt de polssteun weglaten als dat jouw voorkeur heeft.

De CHERRY MX Board 1.0 komt met zowel Red als Brown switches uit en gaat €90 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.