MX Keys S Combo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Logitech komt met de MX Keys S Combo

Hier op de redactie zijn inmiddels al honderden artikelen getikt op de MX toetsenborden van Logitech. Plat, stil, stijlvol. We houden er wel van. Net als de bijpassende muizen. En beiden worden alweer vernieuwd.

Logitech presenteerde deze week namelijk de MX Keys S Combo. Dit is een pakket met daarin de Logitech MX Keys S en de MX Anywhere 3S muis. Een nieuwe muis met een compactere vormgeving die zich uitnodigt om meegenomen te worden. Nieuw in deze generatie is onder anderen de aanwezigheid van Smart Actions via de Logi Options+ app. Daarmee kun je workflows definiëren die met een druk op de knop worden uitgevoerd om zo jouw productiviteit te verhogen (let je op; werkgever!). Om gebruikers op weg te helpen, zijn er al een aantal voor gedefinieerd.

Het MX Keys S komt weer met verlichting onder de toetsen en de MX Palm Rest. De MX Anywhere 3S muis is voorzien van stille muisknoppen om te zorgen dat jouw collega’s zich niet hoeven storen aan jouw stressklikken als iets even niet lukt. Met een 8K DPI sensor werkt de muis zelfs op glazen bureaus. Ook de MagSpeed scrollknop van de grotere MX muizen is aanwezig in dit model.

Logitech MX Keys S kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

3 reacties

 1. Wat is het verschil tussen de MX Keys en de S-variant?

  En gaat Logitech ooit gewoon US ANSI toetsenborden leveren hier? Ze bestaan wel, maar alleen voor de US-markt, waarom kunnen ze geen batch voor Nederland reserveren?

  1. Dat weten we voor de Keys nog niet. We gaan hem binnenkort testen. Dan hopen we het te ontdekken. We lezen wel wat softwarematige features die nieuw zijn, maar verwachten die eigenlijk ook voor de eerdere Keys modellen.

  2. Ik heb wel eens met Logitech gesproken over hun beslissing om geen ANSI-toetsenborden te leveren. Ze stelden als resultaat van onderzoek te hebben verkregen dat de Europese markt liever een ISO-toetsenbord heeft en dat ze deze aangepast hebben met een langere linke-shift toets.

   Daar zijn natuurlijk de nodige opmerkingen over te maken inzake o.a. het verschil tussen verschillende landen en dat dit verder gaat dan specifieke verschillen tussen ISO en ANSI (denk bijv. aan QWERTZ/AZERTY), dus het is de vraag hoe valide de getrokken conclusies zijn. Persoonlijk denk ik dat het meer te maken heeft met een distributie-uitdaging als de reden dat ze de Nederlandse niet willen voorzien van ANSI-toetsenborden afgemeten aan de hoeveelheid verkopen ze mislopen hierdoor.

   Vergeet niet dat Logitech niet als enige deze keus maakt. Ook Apple-toetsenborden houden deze indeling aan (zonder aangepaste shift). En het is niet zo dat Logitech massaal verkopen verliest door deze keus, terwijl de kans hierop wel bestaat als ze opeens een verandering gaan doorvoeren. En dit alles voor een kleine markt plus misschien wat andere markten… Gaan ze niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.