GadgetGear.nl

Contactloos betalen met Garmin en ICS nu mogelijk in Nederland

Drie weken geleden konden we al melden dat Garmin de primeur kreeg met contactloos betalen via de smartwatch. Dit door een samenwerking met ICS (bekend van o.a. Visa/Mastercard). Bovendien staat ICS niet stil en weten we dat Fitbit weleens de volgende kan zijn.

Vanaf vandaag is het mogelijk om Visa en Mastercard credit cards aan een Garmin smartwatch te koppelen. Hierna is het mogelijk om met de smartwatch mobiele betalingen te verrichten. ICS schat dat dit nu op 300.000 plaatsen in Nederland kan. Hiervoor maakt het systeem gebruik van de NFC functies van de Garmin smartwatches.

Door met credit card contactloos te betalen, vallen aankopen ook onder de voorwaarden van de credit card. Denk aan aankoopverzekering teven verlies, diefstal en beschadiging. Al weten we niet zeker of dit ook opgaat voor een friet mayo bij de snackbar. Let wel, voor nu is er alleen ondersteuning voor Mastercard. VISA ondersteuning zal snel volgen als we het bedrijf mogen geloven.

ICS heeft onze redactie laten weten hard te werken aan het mogelijk maken van contactloze betalingen via smartwatches in Nederland. Ze verwachten binnenkort ook ondersteuning voor Fitbit aan te kondigen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten