Alexa krijgt wake-on-lan ondersteuning

Amazon Alexa krijgt er binnenkort een sterke feature bij. Met Wake-on-Lan ondersteuning zal het mogelijk worden om meer apparaten uit standby/low power modus te halen.

Voor veel apparaten (denk aan computers) is het mogelijk om een low power modus te gaan. Daarbij wordt het stroomverbruik sterk geminimaliseerd. Hierdoor bespaar je veel energie, maar hoeven apparaten geen koude start te maken. Het nadeel hiervan is dat je doorgaans op een fysieke knop moet drukken om deze op te starten. Gelukkig is er al sinds de 90’s het Wake-on-Lan protocol.

Met dit netwerkprotocol kunnen apparaten een signaal over het netwerk ontvangen dat simpelweg het commando ‘aan’ geeft. Het apparaat krijgt dan keurig de tijd om op te starten en is daarna weer volledig aan te sturen. Bijvoorbeeld via het netwerk.

Toch zal Alexa niet meteen aan de bak kunnen met apparaten die Wake-on-Lan ondersteuning. Fabrikanten van die apparaten moeten hun skills voor Alexa aanpassen om dit kunstje uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.