GadgetGear.nl

Alexa krijgt wake-on-lan ondersteuning

Amazon Alexa krijgt er binnenkort een sterke feature bij. Met Wake-on-Lan ondersteuning zal het mogelijk worden om meer apparaten uit standby/low power modus te halen.

Voor veel apparaten (denk aan computers) is het mogelijk om een low power modus te gaan. Daarbij wordt het stroomverbruik sterk geminimaliseerd. Hierdoor bespaar je veel energie, maar hoeven apparaten geen koude start te maken. Het nadeel hiervan is dat je doorgaans op een fysieke knop moet drukken om deze op te starten. Gelukkig is er al sinds de 90’s het Wake-on-Lan protocol.

Met dit netwerkprotocol kunnen apparaten een signaal over het netwerk ontvangen dat simpelweg het commando ‘aan’ geeft. Het apparaat krijgt dan keurig de tijd om op te starten en is daarna weer volledig aan te sturen. Bijvoorbeeld via het netwerk.

Toch zal Alexa niet meteen aan de bak kunnen met apparaten die Wake-on-Lan ondersteuning. Fabrikanten van die apparaten moeten hun skills voor Alexa aanpassen om dit kunstje uit te voeren.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten