GadgetGear.nl

4G: T-Mobile het snelst, Vodafone het langzaamst

Het is feest bij T-Mobile terwijl Vodafone toch echt aan de slag moet. Extra zuur omdat Vodafone net een exclusieve deal heeft gesloten met Asus voor de ROG gaming phone en ook nog eens sponsor is van de ESL… en voor gamers lijkt langzaamste netwerk van Nederland niet heel relax, maar dat valt mee.

Opvallend is dat de lijst met downloadsnelheden heel duidelijk is. KPN (48.45Mb/s) is met enige afstand de nummer twee op T-Mobile (64.54Mb/s) terwijl Tele2 (45,25Mb/s) de KPN op de hiel zit in de downloadsnelheden. En dan sluit Vodafone op enige afstand de lijst af met slechts 28,62Mb/s. Minder dan de helft van de snelheid van T-Mobile.

Dit komt ook een beetje door de strategie van T-Mobile. Die gebruiken een veel hogere frequentie. Hierdoor ging de uitrol langzamer, maar is het gemakkelijker hogere snelheden te behalen.

Natuurlijk hebben we gesproken met Vodafone. Daar geven ze aan dat je vooral een lage latency nodig hebt. En dat komt in de test van Ookla niet naar voren. 5 tot 7 Mb/s snelheid is al voldoende. Die latency is waar Vodafone een sterke focus heeft voor gamers. Voor het echte versnellen van het netwerk wacht Vodafone vooral op de komst van 5G, maar tegen die tijd heb je wel een nieuwe ROG Phone nodig. Die kan nog niet met 5G overweg.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten