Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

4G: T-Mobile het snelst, Vodafone het langzaamst

Het is feest bij T-Mobile terwijl Vodafone toch echt aan de slag moet. Extra zuur omdat Vodafone net een exclusieve deal heeft gesloten met Asus voor de ROG gaming phone en ook nog eens sponsor is van de ESL… en voor gamers lijkt langzaamste netwerk van Nederland niet heel relax, maar dat valt mee.

Opvallend is dat de lijst met downloadsnelheden heel duidelijk is. KPN (48.45Mb/s) is met enige afstand de nummer twee op T-Mobile (64.54Mb/s) terwijl Tele2 (45,25Mb/s) de KPN op de hiel zit in de downloadsnelheden. En dan sluit Vodafone op enige afstand de lijst af met slechts 28,62Mb/s. Minder dan de helft van de snelheid van T-Mobile.

Dit komt ook een beetje door de strategie van T-Mobile. Die gebruiken een veel hogere frequentie. Hierdoor ging de uitrol langzamer, maar is het gemakkelijker hogere snelheden te behalen.

Natuurlijk hebben we gesproken met Vodafone. Daar geven ze aan dat je vooral een lage latency nodig hebt. En dat komt in de test van Ookla niet naar voren. 5 tot 7 Mb/s snelheid is al voldoende. Die latency is waar Vodafone een sterke focus heeft voor gamers. Voor het echte versnellen van het netwerk wacht Vodafone vooral op de komst van 5G, maar tegen die tijd heb je wel een nieuwe ROG Phone nodig. Die kan nog niet met 5G overweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.