Komende week gaat Xiaomi de derde generatie van haar meest innoverende smartphone series lanceren. De eerste Mi Mix ontketende de strijd rondom de randloze smartphones met enkel een dikke rand onder. Deze is nu ook verdwenen en het merk zet nog andere stappen.

Op dit moment zijn we de Oppo Find X aan het testen. Een randloze Android met 8GB aan werkgeheugen. Oppo zou ook met een 19GB variant komen, maar het eveneens Chinese Xiaomi lijkt Oppo een stap voor.

Net als bij de Oppo Find X gaat het bij de Xiaomi Mi Mix 3 om een toestel waar vrijwel de gelehe voorkant uit display bestaat. Deze heeft aan alle kanten dunne randen. Daarnaast krijgt dit toestel meteen al 10GB werkgeheugen mee. Ter illustratie, de Samsung Galaxy S9 series moet het met maximaal 6GB doen en de Glaaxy Note9 series met maximaal 8GB werkgeheugen. Hoe meer werkgeheugen, hoe soepeler een toestel tussen taken kan schakelen. Ook voor taken als videobewerking is veel geheugen erg prettig.

Ook 5G is een stevige primeur voor de Mi Mix 3. 5G ondersteuning is nu nog schaars, maar wordt volgend jaar wel verwacht in de vlaggenschepen. Zo zou de Galaxy S10 series al over 5G moeten beschikken evenals de opvolger van de Huawei P20 series.

beschikbaarheid

De Mi Mix 3 ligt vanaf 25 oktober in de schappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.